DONALD TRAMP U SUBOTU U BEOGRADU! - Volim Podgoricu

DONALD TRAMP U SUBOTU U BEOGRADU!

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo se našao na udaru tamošnjih medija, ovog puta jer se odlučio da posjeti Beograd!

– Predsjednik je najčešće putovao u države koje su “bele”, sa manje obrazovanim stanovištvom, i koji imaju menja primanja od ostatka SAD. To je znak da želi da podstakne istu grupu glasača koju su pomogli da dođe do pobjede na izborima 2016. godine – piše “Vašington post”.

Tramp u većini slučajeva izbjegava velike metropole zarad manjih gradova, piše vašigtonski list, jedan od mejnstrim medija koji prednjače u napadima na američkog predsjednika.

– Kada Tramp stigne u Beograd u subotu, istorijski zapisi pokazuju da će biti tek drugi predsjednik koji će posetiti grad u Montani, nazvan po glavnom gradu Srbije. Prije njega to je učinio samo Barak Obama 2009. godine.

Beograd u Montani jedan je od nekoliko američkih gradova koji nose ime prestonice Srbije. Nastao je 1881. godine, kada je izgrađena železnička stanica, a ime “Beograd” dobio je 1906. godine, u znak zahvalnosti prema srpskim investitorima koji su pomogli izgradnju pruge. Prema popisu iz 2010. godine brojao je 7.389 stanovnika.

Ipak, ova posjeta dočekana je u američkim medijima na krv i nož, a najviše mu zameraju što posjećuje mjesta koja nisu veliki gradovi, i u kojima u prosjeku žive ljudi sa manjim stepenima obrazovanja, primanjima, kao što čine večinski bijelo stanovništvo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com