Italija BROJI MRTVE, a ministar pravi nasmijani selfi tokom obilaska poplavljenih područja - Volim Podgoricu

Italija BROJI MRTVE, a ministar pravi nasmijani selfi tokom obilaska poplavljenih područja

Zamjenik talijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini krenuo je u obilazak područja koja su stradala uslijed strašnog nevremena koje je zadesilo sjevernu i zapadnu Italiju, sa smješkom na licu.

Salvini se pridružio spasiocima na putu prema Belunu, području koje je kopnenim putem odsječeno i za koje se smatra da je najgore pogođeno tokom nevremena poslednjih dana. Salvini je juče obećao svoj dolazak kao i prvih 200 miliona evra koje će osigurati za pomoć stanovnicima stradalih područja.

Svoj put zabilježio je nizom fotografija i selfija, koje je objavio na društvenim mrežama. Ali, kako se vidi iz fotografija, Salvini izgleda kao da se dobro zabavlja, a ne da ide na područja stradanja.

Poplave na Siciliji, Foto: AP/Tanjug

Najupečatljivija iz serije fotografija je selfi na kom nasmijanog lica na brodu Civilne zaštite u Veneciji pozira sebi u kameru.

Tuta della Protezione Civile e si parte direzione Belluno, per visitare le zone colpite da frane e alluvioni e portare i primi aiuti concreti del Governo.

Buona domenica Amici, chi si ferma è perduto?

Njegovu objavu komentarisalo je više od hiljadu korisnika Tvitera koji su se velikim dijelom zgrozili nad Salvinijevim neprimjerenim poziranjem i nasmiješenim licem s obzirom na to da se zaputio u područja gdje su ljudi, kao i priroda, nastradali.

Sicilija pod vodom, Foto: AP/Tanjug

Ali, to nije zaustavilo italijanskog ministra unutrašnjih poslova i zamjenika premijera koji se u poslednjoj objavi, nešto umjerenijeg smiješka na licu s helikopterom u pozadini, obratio svojim “kritičarima, profesorima i novinarima” poručivši im kako ga nije briga za njih i da nastavlja da radi i pomaže Italijanima.

U nevremenu koje je zadesilo Italiju, dosad je poginulo najmanje 20 ljudi, brojna sela su odsječena zbog masivnih odrona i poplava, a uništeno je i oko 14 miliona stabala.

Iz italijanske Civilne zaštite poručili su da takvo nevrijeme nije viđeno u poslednjih 50-60 godina, a nevrijeme je sinoć zahvatilo i Siciliju gde je poginulo još 12 ljudi.

(Index)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com