Uhapšen u Buljarici sa 145 tableta ekstazija, advokat tvrdi: Nabavio ih je za sebe - Volim Podgoricu

Uhapšen u Buljarici sa 145 tableta ekstazija, advokat tvrdi: Nabavio ih je za sebe

Advokat Vuk Lutovac juče je u podgoričkom Višem sudu zatražio obustavu postupka protiv njegovog branjenika, državljanina Bosne i Hercegovine Alena Avdića (25) iz Zenice, koji je optužen za preprodaju droge.

Avdić je uhapšen na festivalu Si dens u Buljarici kada je policija kod njega pronašla 145 tableta ekstazija. Avdićev branilac juče pred vanraspravnim vijećem, kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, nije sporio dokaz koji se odnosi na količinu droge koja je pronađena kod njegovog branjenika.

Međutim, on je ustvrdio da pronađena droga nije bila namijenjena preprodaji kao što je to predstavljeno optužnicom.

”Nema dokaza da je Avdić planirao preprodaju tableta koje su pronađene kod njega. Radi se o pretpostavkama tužilaštva” – kazao je advokat Lutovac.

On je podsjetio da je Avdić u istrazi pred tužiocem kazao da je drogu kupio isključivo radi lične upotrebe s obzirom da je povremeni uživalac opojnih sredstava. Advokat Lutovac je naveo da iz tog razloga smatra da bi Viši sud trebao da obustavi postupak protiv njegovog branjenika. Dodao je da nema primjedbe na prikupljene dokaze kao i da ukoliko optužnica protiv Avdića bude prihvaćena o njima će se izjašnjavati tokom sudskog postupka.

(Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com