RAZORILI STE MI SRBIJU! Poruka Nemanje Matića izazvala tektonske potrese na Ostrvu! EVO ŠTA JE SRBIN PORUČIO ENGLEZIMA (FOTO) - Volim Podgoricu

RAZORILI STE MI SRBIJU! Poruka Nemanje Matića izazvala tektonske potrese na Ostrvu! EVO ŠTA JE SRBIN PORUČIO ENGLEZIMA (FOTO)

Nemanja Matić napravio je pravu pometnju u Velikoj Britaniji zbog odluke da ne nosi cvijet maka koji simbolizuje stradanje britanskih vojnika.

Nemanja Matić, reprezentativac Srbije i vezista Mančester junajteda, jedini je fudbaler koji nije htio da na duelu između “crvenih đavola” i Bornmuta (2:1) nosi cvijet maka, čime bi bila odata počast britanskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu, ali i NATO vojnicima.

 

Dan posle bure na Ostrvu, oglasio se i srpski fudbaler koji je imao jasnu poruku za Engleze.

FOTO: AP

“U potpunosti prepoznajem zašto ljudi nise ‘makove’, poštujem svako pravo da to čine i imam razumijvanje za sve koji su izgubili najmilije zbog ratnih sukoba. Međutim, sve to je za mene samo podsjetnik na napad koji sam lično osjećao kao 12-godišnji dječak koji živi u Vrelu, kada je moja zemlja razorena1999. godine tokom bombardovanja. Iako sam to ranije radio, ne razmišljajući, sada ne osjećam da je ispravno da nosim ‘mak’ na dresu. Ne želim da uvrijedim bilo koga, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je lični izbor. Nadam se da razumijete moje razloge sada kada sam ih objasnio i nadam se da sada mogu da se koncentrišem na mečeve koji nam predstoje”, napisao je Nemanja Matić na društvenim mrežama.

FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

kurir.rs / kurir sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com