200 Srba sa Kosova stiže u Budvu na proslavu - Volim Podgoricu

200 Srba sa Kosova stiže u Budvu na proslavu

Iako je Vlada još početkom avgusta, povodom najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta SNS Momčila Vuksanovića da će organizovati svečanost povodom 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, saopštila da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, organizatori ne odustaju od svoje namjere.

Organizacija Srpski narod Boke koja je navodni organizator ove proslave, datuma kad je Srbija aneksirala Crnu Goru, uputila je prije nekoliko dana, putem mejla, crnogorskim medijima pozivnice da 7. novembra dođu u Mediteranski sportski centar u Budvi na “centralnu proslavu jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja Pokoljenja djela sude”. Manifestacija treba da počne u 18 časova.

Jedan od nesuđenih govornika na ovoj manifestaciji, književnik Matija Bećković, za kojeg su postojale najave da bi mu mogao biti uskraćen ulazak u Crnu Goru, kao i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, neće se ni putem video-linka obratiti u Mediteranskom sportskom centru, kao što su to objavili neki mediji.

Pobjeda saznaje da “gostiju” sa strane ipak neće faliti. Navode da je planirano da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu i “pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori” da obilježe ove datume.

Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu.

Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika sjevernog (srpskog) dijela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com