Nastavljena edukativna predavanja o primarnoj selekciji otpada - Volim Podgoricu

Nastavljena edukativna predavanja o primarnoj selekciji otpada

Edukativna predavanja  učenicima  osnovnih i srednjih škola sa teritorije Glavnog grada na temu   „Otpad – resurs koji trebamo iskoristiti – primarna selekcija“ nastavljena je u OŠ “Pavle Rovinski” i OŠ ”Radoica Perović”.  Na predavanjima su održane po tri prezentacije u okviru kojih su učenicima predstavljene prednosti odvojenog sakupljanja reciklabilnih komponenti otpada tj.  ekonomska dobit i dobit u smanjenju zagađenja okoline koje doprinosi recilklaža.

Na edukativnom času je zaključeno da smo krenuli prema realizaciji postavljenih ciljeva u sprovođenju selekcije otpada na mjestu nastanka u Glavnom gradu, uvjereni da ćemo postići željene rezultate koji će biti vrlo značajni za društvo u kojem živimo.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti građana o značaju selektivnog sakupljanja otapada, odnosno odvajanja otpada na mjestu nastanka. Akcenat edukacije je usmjeren na promovisanje Odluke o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Glavnog grada, kako bi se učenici prevashodno upoznali sa  primarnom selekcijom komunalnog otpada, odnosno odvajanjem suve i mokre frakcije komunalnog otpada odmah na izvoru nastanka, kako bi se što više  otpadnog materijala (papir, metal, plastika, staklo) pripremilo za ponovnu upotrebu i reciklažu, odnosno da bi se  manje količine ovog otpada odložile  na deponiji, a što će imati za krajnji cilj produženje  trajanja same deponije.

Edukativna predavanja  u ovoj sedmici nastavljaju se 9. novembra u Srednjoj  stručnoj školi “ Spasoje Raspopović”- Podgorica i  JU Dom učenika i studenata- Podgorica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com