PODGORICA: Na Zabjelu realizovana akcija “Ajmo pjeske bez greske” (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na Zabjelu realizovana akcija “Ajmo pjeske bez greske” (FOTO)

Udruzenje Pcelica danas je  realizovalo je akciju pod sloganom  “Ajmo pjeske bez greske” ispred JPU”Djina Vrbica”-vaspitna jedinica Poletarac 1 na Zabjelu.

U ovoj akciji su malisani iz vrtica Poletarac1 sa vaspitacicom Sandrom Vukcevic, clanovima Udruzenja Pcelica i  pripradnicima saobraćajne policije, vršili redovnu kontrolu vozila ispred vrtica. Tokom ove akcije djeca su se upoznala  sa osnovnim pravilima ponašanja i učila kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju.

Pored edukativnog tu je realizovan i praktičan dio tokom kojeg su djeca bila u prilici i da odigraju ulogu saobraćajnog policajca u društvu pravih čuvara reda u saobraćaju. Saobraćajci tokom rutinske kontrole zaustavljali su vozače, a deca su im na osnovu njihovog ponašanja u saobraćaju dijelila: jabuku kao nagradu za bezbjednu vožnju i limun kao opomenu da treba da obrate više pažnje na svoje ponašanje u saobraćaju i voze po svim propisima.

Ova akcija nastavak je realizacije projekta na teritoriji cijele Crne Gore koji se realizuje od prosle godine, a rijec je  o bezbijednosti djece i mladih u saobracaju pod sloganom “Neko misli na vas”.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom kompanije Jugopetrol AD Kotor i  Eko benzinskih stanica  a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom unutrasnjih poslova. Pocetkom skolske godine realizovana su ekdukativna predavanja u Drezgi, Tuzima i Bijelom Polju, kao i akcije “ajmo pjeske bez greske” u Niksicu i Kolasinu.

Za mjesec novembar planirane su edukativne radionice za osnovce i srednjoskolce iz Podgorice, Danilovgrada i Petrovca, kao i edukativne saobracajne patrole. Cilj ovog projekta je da kroz edukativne radionice, patrole i poligone, djeca i mladi nauce sto vise o pravilima ponasanja u saobracaju i greskama koje prave, a koje mogu biti kobne i nepopravljive. Ovim aktivnostima ponovo ce biti obuhvaceni osnovci i srednjoskolci sa sjevera, juga i centralne regije  nase zemlje.  Sve pomenute aktivnosti trajace tokom cijele skolske 2018/2019.godine o kojima ce javnost blagovremeno biti obavjestena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com