Podrška OEBS-a u jačanju institucija i implementaciji najviših evropskih vrijednosti - Volim Podgoricu

Podrška OEBS-a u jačanju institucija i implementaciji najviših evropskih vrijednosti

Uloga misije OEBS-a U Crnoj Gori je od izuzetnog značaja za sprovođenje reformskih procesa i dalju demokratizaciju društva istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorce dr Ivana Vukovića i šefiće misije OEBS Mariz Davije.

Gradonačelnik Vuković je naglasio da je za Glavni grad posebno važno snaženje kapaciteta Izborne komisije Glavnog grada u cilju implementacije novih standarda kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, kao i podrška ostvarenju i korišćenju prava ranjivih kategorija stanovništva Podgorice.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa jednom od najznačajnijih međunarodnom organizacija, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, uz uvjerenje da će u narednom periodu ta saradnja doprinijeti sistemskom snaženju institucija i kontinuiranom unapređenju temeljnih evropskih vrijednosti. Sagovornici su saglasili da je na tom putu neophodna dalja ekspertska podrška OEBS-a, naročito na polju jačanja administrativnih kapaciteta i usvajanja evropskih vrijednosti  koji promovišu najviše standarde demokratije, vladavine prava i sloboda.

Ambasadorka Davije je, čestitajući gradonačelniku Vukoviću izbor na funkciju, podsjetila da je Crna Gora odmah nakon sticanja nezavisnosti primljena u OEBS i da je zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj saradnji uspjela da savlada mnoge prepreke i usvoji standarde vladavine prava i sloboda na putu ka EU.

Ona je konstovala da je Crna Gora od tada do danas napravila izvanredan napredak i izrazila uvjerenje da će naša zemlja i dalje nastaviti da se snažno kreće putem demokratizacije i snaženja institucija.

Ambasadorka je saopštila da će Misija OEBS u Podgorici nastaviti da pruža podršku institucijama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, i pozdravila inicijativu Gradonačelnika da zajednički rade na sprovođenju strategija i programa koje tretiraju prava osjetljivih socijalnih grupa crnogorskog društva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com