ZIKS: Čuvari prebili zatvorenika - Volim Podgoricu

ZIKS: Čuvari prebili zatvorenika

Baranka Marina Gavrilović, majka Mihaila Gavrilovića, koji izdržava kaznu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, reagovala je na navode iz saopštenja Uprave policije iz teksta „Pritvorenik zapalio auto ZIKS-a”. Prema njenim riječima, nad njenim sinom je bila primijenjena fizička sila, na koju je on reagovao tako što je upaljačem zapalio sjedište.
Ona tvrdi da ju je prilikom poslednje posjete u ZIKS-u sin obavijestio da su ga po završetku parnice u Osnovnom sudu u Baru dvojica uniformisanih čuvara ugurali vezanog u prostorije toaleta suda i tukli ga palicama, nogama i rukama po čitavom tijelu.

– U službenom vozilu – marici, koje je bilo parkirano ispred zgrade suda, toliko jako su ga stegli lisicama da ih je nekoliko puta molio da ih olabave, ali se oni na to nisu obazirali. Po povratku u KPD, moj sin je napisao žalbu na rješenje Ministarstva pravde o ovom događaju, ali nije imao kome da je preda u regularnom roku jer je psiholog Jovana Malović, preko koje idu svi zahtjevi ka upravniku, tih dana bila odsutna, pa je to urađeno sa malim zakašnjenjem. Mihailo je takođe preko nas tražio da od Jovane Malović zatražimo da ljekari naprave izvještaj o povredama koje su mu nanijeli čuvari tog dana, u koje smo se i mi uvjerili prilikom posjete, jer su bile vidljive po cijelom tijelu. Na molbe nije bilo odziva, osim raznih objašnjenja kao na primjer da to nije praksa ove ustanove i slično – ispričala je Marina Gavrilović, uz napomenu da su nadoknadili troškove za paljenje sjedišta službenog vozila ZIKS-a.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com