Home / NOVOSTI / Društvo / PACIJENTKINJA TVRDI: Doktor Jovović odbio da me pregleda, rekao ,,ako ti možeš birati doktora, mogu i ja birati pacijenta”
Foto ilustracija

PACIJENTKINJA TVRDI: Doktor Jovović odbio da me pregleda, rekao ,,ako ti možeš birati doktora, mogu i ja birati pacijenta”

Cetinjanka Stela Mišković doživjela je , kako kaže, neprijatnost prilikom odlaska na ginekološki pregled kod doktora Predraga Jovovića, koji je odnedavno zaposlen u cetinjskoj bolnici “Danilo prvi”. Mišković u izjavi za RTV Cetinje ističe kako je dr Jovović odbio da je pregleda, dok Jovović tvrdi da nije imala nalaze koji su neophodni za pregled i mišljenje.Dr Jovović je, prema riječima Cetinjanke, nakon što mu je saopštila da je kod privatnog ljekara u martu ove godine imala ginekološku intervenciju, odbio da je pregleda, uz konstataciju, kako je rekla, da “takve kao ona treba drati” i da “ako ona može da bira doktora, on može birati pacijenta”.

U martu ove godine imala sam ginekološku intervenciju kod privatnog ljekara, po preporuci. Nakon intervencije, kod istog doktora otišla sam na kontrolu i uradila potrebne nalaze. S obzirom na to da je moja doktorica na bolovanju, kod doktora Jovovića danas sam otišla na redovan ginekološki pregled. Tražio mi je histopatološki nalaz, koji ja nijesam imala kod sebe jer mi ga je ljekar koji je radio operaciju, saopštio telefonom. Kako nijesam imala nalaz koji mi je tražio, pitala sam ga da li mi može uraditi makar PAPA test. On me nakon toga pitao koliko sam platila tu ginekološku intervenciju i kad sam rekla da je koštala 200 eura, rekao je da takve kao ja treba drati i da potražim drugog ljekara jer su mu pacijenti kao ja odvratni. Poručio mi je da ako ja mogu birati ljekara, on može birati pacijenta, nakon čega sam napustila ordinaciju” – ispričala je Mišković za RTV Cetinje.

Doktor Jovović u pisanoj izjavi dostavljenoj RTV Cetinje ističe kako je Mišković kod njega došla po mišljenje, ali ga on, kako kaže, usljed nedostatka nalaza, nije mogao dati.

Jovović dodaje i da joj je sugerisao da zbog, kako kaže, sličnih iskustava sa kolegom kod kojeg je radila intervenciju, ima probleme u nastavku liječenja pacijenata.

Nakon što je pacijentkinja došla i rekla da je kod dr Jeremića privatno uradila intervenciju u martu ove godine, kazala je da želi i moje mišljenje o svom problemu i da sada nema tegobe. Tražio sam da mi da dokumentaciju o intervenciji i mikroskopski pregled odstranjenog isječka, a ona je rekla da ga nema ali da je CIN III, na što sam ja rekao da joj vjerujem ali da mi je potreban nalaz napismeno. Rekla je da joj je rezultat javljen telefonom i da ga nije dobila, a zna za još tri pacijentkinje koje su takođe radile kod tog kolege intervenciju i nemaju nalaz, a ja sam rekao da ja takvih znam stotinu. Rečeno joj je da dok ne donese nalaz ne može da dobije mišljenje jer ono zavisi od nalaza, a da se ako je nezadovoljna može obratiti drugom ljekaru. Sugerisao sam da zbog sličnih iskustava sa kolegom i pacijentima koje je on liječio a kojima ne izdaje potrebnu dokumentaciju o načinjenim operacijama i mikroskopskim rezultatima, i ja i duge kolege imamo veće probleme u nastavku njihovog liječenja jer je dalje postupanje u direktnoj zavisnosti od pomenutog. O situaciji je odmah upoznata i dr Jevšnik, načelnik Ginekološkog odjeljenja. Pacijent je nezadovoljan napustio ordinaciju. Vjerujem da je problem poznat Ministarstvu zdravlja, a ako nije može im se obratiti za pomoć” – istakao je Jovović.

Cetinjski list

Check Also

Kurc pozvao na radni doručak premijere zemalja Zapadnog Balkana: Dolaze Marković, Brnabić, Rama, Zvizdić i Haradinaj

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

2 Komentari

  1. Ja sam kod pomenutog dr.Jerimica skinula mladez i nisam dobila nikakav nalaz niti izvestaj….nisam znala da ce tako biti,ostala sam zatecena,mislim da je to stvarno jedan problem kod njega koji mora da se resi.

  2. Iskreno svuda je slicno. Npr sto se tice danilovgrada nema dezurnog ginekologa vec samo jedan koji dolazi i ne mozes stici na red ako nisi trudnica i nisi hitna nego jednostavno hoces pregled. Cak i kad zakazem, cekam po 2-3 sata i kada se javim da pitam koliko cu jos cekati jer moram na posao, sestra kaze drugi put uzmi slobodan dan a ne nas da pozurujes.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *