PODGORICA: Udario dijete pa pobjegao, porodica djevojčice nezadovoljna presudom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Udario dijete pa pobjegao, porodica djevojčice nezadovoljna presudom

Porodica djevojčice, koju je na pješačkom prelazu udario automobilom Podgoričanin Srđa Brajović (44), žalila se na presudu kojom je odlučeno da on robija pet mjeseci u kućnom zatvoru.

“Protiv rješenja K.br.357/18 od 26. 10. 2018. godine je podnijeta žalba dana 5. 11. 2018. godine od strane zakonskog zastupnika oštećene”, rečeno je „Vijestima“ iz podgoričkog Osnovnog suda.

Prema saznanjima “Vijesti”, porodica traži strožu kaznu za Brajovića.

On se ranije sa tužilaštvom nagodio da kaznu provede u prostorijama za stanovanje, a sud je prihvatio takav dogovor.

Sporazumom o priznanju krivice, Brajović je osuđen na četiri mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i dva mjeseca robije za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, koju će izdržavati u prostorijama za stanovanje.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, dok je za nepružanje pomoći kazna novčana ili zatvor do dvije godine.

Tužilaštvo, kao i sud, odlučili su da Brajović kaznu odleži u kućnom zatvoru, s obzirom na to da je porodičan čovjek, otac dvoje djece i da je ranije neosuđivan.

Navodi se da će mu se od kazne odbiti 13 dana koje je proveo u pritvoru.

Brajović se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Na teret mu se stavlja i da je, nakon što je udario dijete, pobjegao sa mjesta nesreće.

U optužnici piše da je tada imao preko dva promila alkohola u krvi.

Djevojčica je, prema saznanjima “Vijesti”, izašla iz kome i sada je dobro.

Djevojčica i njena porodica nijesu prisustvovali potvrđivanju nagodbe u podgoričkom Osnovnom sudu, a u ovom slučaju, oštećeni imaju pravo žalbe na sporazum o priznanju krivice.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com