SAFET KALIĆ TUŽI CRNU GORU - Volim Podgoricu

SAFET KALIĆ TUŽI CRNU GORU

U Osnovnom sudu u Kotoru juče je počelo suđenje po tužbi Rožajca Safeta Kalića protiv države Crne Gore kao tužene strane prvog reda i Uprave za imovinu, tužene drugog reda, za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4. avgusta 2011. godine do 18. novembra 2016. godine.

U tom periodu, kako se navodi u tužbi, pričinjena je materijalna šteta na nepokretnoj i pokretnoj imovini porodice Kalić i njihovih firmi, a koja je bila neosnovano i nezakonito oduzeta u tom periodu, pišu Dnevne novine.

Na jučerašnjem pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, po zamjeničkom punomoćju advokata Dragoljuba Đukanovića, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Ova tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari, koje su kako se navodi u tužbi, otuđene, kao i za stvari koje su propale usljed nedomaćinskog odnosa tužene strane. Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Advokat Jovanović je juče predložio za vještaka finansijske struke Vukadina Stojanovića iz Podgorice, a za vještaka građevinske struke Radovana Kneževića iz Ulcinja.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com