Planirano UBISTVO boksera Nikole Sjekloće? - Volim Podgoricu

Planirano UBISTVO boksera Nikole Sjekloće?

Cirikoviću je pritvor produžen za dva mjeseca, kao i ostalim članovima kriminalne grupe koju su osnovali odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, i Almir Jahović. Kao članovi te grupe označeni su i Darko Milić i Eldan Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve.

Sjekloća je za Dan kazao da ga niko od državnih organa nije zvao ovim povodom, ali da je čuo da je bio meta nekih ljudi.

“I ja sam čuo za to. Nemam pojma zašto ni kako. Čuo sam neka imena. Ja te ljude ne poznajem, niti imam ikakvo saznanje zašto bi planirali da me ubiju”, rekao je Sjekloća.

On je dodao da Cirikovića i ostale osumnjičene i ne poznaje, te da ne zna ni ko bi mogao naručiti napad na njega.

“Već neko vrijeme nijesam u Crnoj Gori, otišao sam na pripremama za meč, ali sam od prijatelja upozoren da se pazim. Čuo sam to prije dva-tri mjeseca”, kazao je Sjekloća.

Prema saznanjima Dana on se nalazi na spisku svjedoka koje SDT planira da sasluša u nastavku istrage protiv članova ove kriminalne grupe.

U rješenju Apelacionog suda se navodi da osnovana sumnja da je okrivljeni Ciriković izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret proizilazi prvenstveno iz činjenice da je na prvom saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu priznao da je angažovan da ubije Đurovića, ali i da počini još dvije likvidacije na teritoriji opštine Budva. Jedan od tih napada odnosio se upravo na Sjekloću.

Ciriković se tereti da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Milić se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đorđe Cicmil je osumnjičen da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo izvršeno putem podstrekavanja, a Nurković za stvaranje kriminalne organizacije. Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Jovan Đurović, koji je bio potencijalna meta ove kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com