Dan japanske kulture u Podgorici - Volim Podgoricu

Dan japanske kulture u Podgorici

Predstavnici diplomatskog kora, državnih institucija, institucija Glavnog grada i brojni sugrađani bili su u prilici danas, u hotelu Hilton, u Podgorici, da prisustvuju prezentaciji drevnih japanskih vještina, u okviru događaja „Dan japanske kulture“, a u organizaciji Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice.

Prisutni su imali jedinstvenu priliku da uživaju u japanskom ritualu pripreme i ispijanja čaja, koju je predstavila specijalna gošća iz Japana, gospođa Jošida Kacujo, majstor čajne ceremonije već skoro pet decenija. Članovi Kendo saveza Crne Gore, prepoznati kao dostojni prezenteri japanske kulture i sporta u Crnoj Gori, demonstrirali su japansku vještinu mačevanja. Majstor origamija, skoro 35 godina, gospođa Marina Jovanović, pokazala je prisutnima vještinu i umjetnost savijanja papira – origami, dok je gospođa Čizuko Otani predstavila japansko pismo „Kanđi“.

Događaj se organizovao po prvi put u Crnoj Gori, sa ciljem približavanja japanske kulture, običaja i vještina svim zainteresovanima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com