Odlazak autora Spajdermena, Iksmena, Halka… - Volim Podgoricu

Odlazak autora Spajdermena, Iksmena, Halka…

Sten Li, američki scenarista koji je za izdavača stripova “Marvel Komiks” kreirao kultne figure kao što su Spajdermen, Iksmen ili Halk umro je danas u 96. godini, prenose američki mediji.

Legendarni strip autor umro je jutros u bolnici u Los Anđelesu, prenosi sajt TMZ i Hollywood Reporter.

Kao glavni pisac za “Marvel Komiks” i kasnije kao njihov izdavač Li je smatran tvorcem savremenog stripa. On je oživeo tu industriju 1960-ih godina nudeći kostime i akciju koju su željeli da vide mlađi ljudi istovremeno insistirajući na komplikovanijim radnjama, odraslom dijalogu, satiri, naučnoj fantastici i čak filozofiji.

On je doprinio uvođenju nove ere u pričanju priča, a njegove kreacije izvršile su ogroman uticaj na filmsku industriju.

Milioni su pozitivno reagovali na njegov neobičan miks realistične fantazije i mnogi od njegovih karaktera uključujući Spajdermena, Halka i Iksmena postali su zvijezde holivudskih filmova.

Li je smatrao strip kao oblik umjetnost i bio je vrlo produktivan, po nekim računicama on je smišljao novu svesku stripova svaki dan, deset godina.

“Napisao sam ih toliko da ni ne znam koliko. Napisao sam ili stotine ili hiljade”, rekao je on za AP , 2006.godine.

1 komentar

  1. Razlika izmedju Pravoslavne Istocne filosofije i ovih zapadnjaka je u tome sto mi svoju djecu nadahnjujemo pravim , istinintim junacima i herojima. Vitezovima iz naseg naroda koji su postojali i zaduzili nas narod svojim slavnim djelima. Vecina nasih heroja su Stradalnici, mucenici za Vjeru i Pravdu, rodoljubi koji su branili svoje porodice i svoju zemlju! Hvala Bogu da ih mi imamo, da mi imamo nase junake: Milosa Obilica, Marka Kraljevica, Nikca od Rovina, Gavrila Principa, Serdara Janka Vukotica i mnoge! Englezi i njihov rod to ne mogu da nadju, jer su njihovi preci otimali teritorije, vrsili etnicka ciscenja i genocide, pljackali zlato i rusili svetinje drugih naroda ! Cijela dva kontinenta Sjevernu Ameriku i Australiju su etnicki ocistili genocidom! A Afriku i dan danas pljackaju i unistavaju. I da , zato njihovoj djeci treba fantazija, izmisljeni junaci koji su plod masne nekih ovakvih psihopata kao sto je ovaj nesretni dedica! Razmislite o ovome!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com