Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića - Volim Podgoricu

Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića

Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića pod nazivom „Šifonjer“ biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences u Podgorici, od 13. do 20. novembra 2018.

Danilo Novaković rođen je 1985. godine u Podgorici. Student je na magistarskom studiju psihologije, međutim od djetinjstva iskazuje svoju pasiju prema umjetnosti kroz različite stvaralačke forme.

Svoju prvu samostalnu izložbu organizovaće u galeriji hotela CentreVille. Na izložbi će predstaviti slike koje pripadaju opusu „Šifonjer“.

„Umjetnost i psihologija savršeno korespondiraju. U potpunosti se dopunjuju, i jedno drugo zaokružuju. Beskonačnu inspiraciju pronalazim u snovima, kao i u promatranju manifestacije sopstvenih emocija. Snove i emocije pretačem na platno i papir, najčešće akri ili kombinovanom tehnikom“, ističe Novaković.

Šifonjer, karakterističan naziv izložbe, okupio je radove nastale nakon umjetnikove potrebe da na drugačiji način spozna unutrašnje procese čovjeka, one koji nijesu očigledni.

„Nakon što sam otvorio „vrata“ unutar sebe i spoznao sopstvene unutrašnje procese do tančina, počeo sam više pažnje da obraćam na sve ono što me pokreće i motiviše. „Šifonjer“ je možda i najličniji projekat, te sam posebno ponosan što upravo najličnije kreacije predstavljam kroz prvu samostalnu izložbu“, dodaje umjetnik.

CentreVille Hotel & Experiences već mjesecima unazad pruža platformu za predstavljanje mladim crnogorskim umjetnicima.

„CentreVille Hotel & Experiences prepoznat je kao dom umjetnosti. S tim u vezi, nastavljamo sa pružanjem platforme crnogorskim umjetničkim stvaraocima, kako bi javnosti predstavili svoj rad. Posebna prednost izlaganja u CentreVille Hotel & Experiences jeste mogućnost da gosti hotela, dominantno poslovna javnost, budu upoznati sa aktuelnom crnogorskom art postavkom. Na ovaj način Umjetnost približavamo opštoj javnosti, i na to smo veoma ponosni“ istakao je Milo Radonjić, PR i marketing menadžer hotela CentreVille.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 13. do 20. novembra, u galeriji, na prvom spratu hotela CentreVille u Podgorici.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com