Podgoričanin Predrag Vukadinović od danas na slobodi? - Volim Podgoricu

Podgoričanin Predrag Vukadinović od danas na slobodi? 

Podgoričanin Predrag Vukadinović jedan od osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja se dovodi u vezu sa likvidacijom Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, 31. marta u centru Podgorice danas će se naći na slobodi, nakon što je njegov advokat Velibor Marković predao sudu predlog za ukidanje pritvora za njegovog branjenika. Naime, okrivljeni Vukadinović prekjuče je zvanično potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom i nagodio se na osam mjeseci zatvora, a kako je za Dnevne novine potvrdio Marković predlog za ukidanje pritvora je odmah predat jer se njegov branjenik u Istražnom zatvoru nalazi već sedam mjeseci i 10 dana.

Prema navodima optužnice, on je imao zadatak da izvršava uputstva i naredbe članova kriminalne organizacije, da obezbjeđuje, iznajmljuje sredstva za izvršenje krivičnih djela vozila, pruža logističku podršku drugim članovima kriminalne organizacije i da pomaže u skrivanju osoba koje traži policija.

Marković je prilikom kontrole optužnice pred vijećem sudije Borisa Savića pojasnio da se vozila za ovakve svrhe ne iznamljuju preko rent a car agencije kao što je u slučaju Vukadinovića, već da je praksa da se koriste ukradena vozila koja izvršioci potom zapale.

Predrag Vukadinović je ranije pred SDT-om negirao krivicu za razliku od starijeg brata Janka koji se branio ćutanjem.

Optužnim aktom osim braće Vukadinović obuhvaćeni su i Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Zeljko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A.D. i Filip Sekulić.

Policija je kao ubicu označila Marka Jovanovića, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com