IMOVINA MLADJEG MAROVIĆA SJUTRA NA DOBOŠ: Od prodaje se plaća Svetozarov dug - Volim Podgoricu

IMOVINA MLADJEG MAROVIĆA SJUTRA NA DOBOŠ: Od prodaje se plaća Svetozarov dug

Javni izvršitelj Darko Rajković zakazao je za sjutra javno nadmetanje za prodaju oko 10.600 kvadrata zemlje, vlasništvo Miloša Marovića u Mrčevom polju po cijeni od 456 hiljada eura.

Mlađi Marović garantovao je svojom zemljom u zaleđu plaže Jaz da će njegov otac Svetozar Marović vratiti 1,1 milion eura štete koju je kao šef organizovane kriminalne grupe u osam korupcionaških afera načinio kasi Opštine Budva.

Prodajom zemlje Opština će da namiri barem pola novca, koji je Svetozar Marović na osnovu sudske presude obavezan da plati.

Ukoliko ne bude zainteresovanih, Opština može zemlju preknjižiti na svoje ime.

Rok za uplatu novca istekao je prije više od godinu, nakon čega je pokrenut postupak prodaje nekretnina, koje je, osim oca i sina, založio i Svetozarov brat Dragan Marović.

Zemljišni kompleks od nekoilko parcela sudski vještak procijenio je na 456.000 eura, što je za stotinu hiljada eura manje nego što je to procijenio vještak koga je prvobitno angažovalo Specijalno tužilaštvo.

Riječ je o zemlji koju je Miloš kupio, a ne naslijedio, imajući u vidu da je bratstvo Marovića od starina vlasnik najatraktivnijeg dijela uskog zemljišnog pojasa uz samu plažu.

Rješenje o izvršenju javni izvršitelj Rajković donio je na zahtjev Opštine još u julu, a nakon procjene Opština bi mogla da raspiše i prodaju kako bi namirila barem polovinu štete koju je načinio stariji Marović. Milošu je u vlasništvu ostalo još nekih 800 kvadrata, kojima nije garantovao za oca.

Očekuje se da će uskoro Opštini biti dostavljena procjena i imovine starijeg Marovića.

Javna izvršiteljka Snežana Pavličić je prije gotovo pola godine na predlog Opštine takođe donijela rješenje za naplatu 1.096.481 eura, kojom je blokirana imovina Svetozara Marovića. Izvršiteljka je blokirala sve bankovne račune starijeg Marovića u Crnoj Gori, sa kojih se Opština uspjela naplatiti samo 460 eura, ali nakon procjene biće naložena prodaja automobila, kao i đedovine na Jazu i grbaljskom selu Krimovica.

Krajnji rok da Svetozar Marović uplati novčanu kaznu u kasu Opštine Budva istekao je 10. oktobra prošle godine.

Blokirane su dvije parcele na Jazu od ukupno 1.600 kvadrata, koje su kategorisane kao šume, a koje su polovina u vlasništvu Marovića. Takođe, izvršenje se odnosi na livadu od 1.274 kvadrata, 615 kvadrata pašnjaka i 2.190 kvadrata šume koje su četvrtina u vlasništvu Marovića u Krimovici.

Otac i sin već više od godinu nalaze se u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni. Miloš je takođe priznao da je bio dio kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime su oštetili opštinsku kasu za 1,4 miliona eura. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385 hiljada eura, koju je prije godinu izmirio.

Miloš je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo, nakon čega je podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi.

Svetozar je i dalje na psihijatrijskom liječenju, a čeka ga četvorogodišnja robija.

Nadležni kažu da Srbija ne odgovara na njihove zahtjeve za hapšenje Marovića.

Na doboš ide i imovina u Dubraljevini

Nakon procjene, na prodaji će se naći i osmina vlasništva Marovića na lokalitetu Dubraljevina, gdje on sa svojim rođacima ima ukupno 5.357 kvadrata šuma i pašnjaka, kao i četiri vikendice od po 51, 68, 89 i 107 kvadrata, na kojima Svetozar ima pravo osmine vlasništva.

„Izvršenje će se sprovesti upisom u katastar nepokretnosti, utvrđivanjem vrijednosti, prodajom nepokretnosti i namirivanjem Opštine Budva iz iznosa dobijenog prodajom“, navodi se u rješenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com