Mijatović i Modrić u centru pronevjere - Volim Podgoricu

Mijatović i Modrić u centru pronevjere

Mreža evropskih novinara iz najuticajnijih medija, na čelu sa njemačkim Špigelom, objavila je 19. “Fudbal liks” u kojem su otkriveni sumnjivi poslovi između Real Madrida i predstavnika Luke Modrića. Novac od ugovora hrvatskog kapitena i zvijezde španskog tima našao se na računima u Republici Srpskoj, a iza svega navodno stoje Predrag Mijatović i njegovi poslovni partneri Vladica i Zoran Lemić iz Banja Luke.

Tako se u dokumentima navodi da je Vladica Lemić, iako nije licencirani Fifin menadžer, od 2013. do 2017. godine zaradio više od 4,4 miliona eura provizije od transfera Modrića u Madrid. U cijelu priču su kao posrednici uključene firme iz Republike Srpske u vlasništvu njegove kćerke i njegovog brata Zorana jer je tamo porez na dobit 10 posto, dok je Lemić službeno prijavljen u Belgiji gdje je porez čak 34 posto.

U posao je navodno bio uključen i Mijatović, bivši Realov golgeter i sportski direktor te crnogorska fudbalska legenda, koji je sa Lemićem zaradio milionske iznose, iako za sada nema tragova da je na neki od njegovih računa sjeo bilo kakav sumnjivi novac. Međutim, on je prema dokumentima bio posrednik između igrača i Lemića te je najvjerovatnije dobio svoj dio.

Takođe, “Fudbal liks” tvrdi da je Vladica Lemić 2012. prilikom transfera veziste iz Totenhema u Real zaradio dva miliona eura provizije, a dvije godine kasnije nakon novog ugovora Modrića u Realu dobio još 2,4 miliona eura kroz četiri rate po 600.000. Posljednji put zvanično najbolji fudbaler Evrope (po Uefi) i svijeta (po Fifi) produžio je ugovor sa “merengesima 2016, a tada je provizija iznosila milion i po eura.

Ostaje pitanje je li Modrić znao i bio direktno uključen u cijelu priču, dok belgijski organi sada istražuju poslovanje Lemićevih firmi u Belgiji. U toj zemlji je nedavno izbio skandal zbog namještanja utakmica, a bilo je i hapšenja.

Modrić je povezivan i sa Zdravkom Mamićem, koji je nepravosnažno osuđen u Hrvatskoj na šest i po godina jer je finansijski oštetio Dinamo i Hrvatsku.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Hello, i believe that i saw you visited my web site so i came to “return the prefer”.I’m attempting to to find things to improve my web site!I guess its adequate to use a few of your ideas!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com