PODGORICA: Prošla decenija od kad je obećana istočna tribina stadiona! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Prošla decenija od kad je obećana istočna tribina stadiona!

Rečenicu da je toku izrada studije izvodljivosti za istočnu tribinu Gradskog stadiona gradska vlast ponavlja već dvije godine iako je potpisan ugovor po kome je taj dokument morao biti gotov tokom prošle godine.

Da je u toku izrada studije izvodljivosti koja će poslužiti za raspisivanje poziva za javno-privatno partnerstvo poslednji je saopštio Vojislav Marković, izvršni direktor Sportskih objekata.

Za izgradnju istočne tribine, kako je saopštio Marković odgovarajući na odborničko pitanje, budžetom za ovu godinu nijesu opredijeljena sredstva za njenu izgradnju.

Proces izrade studije izvodljivosti za istočnu tribinu počeo je prije dvije godine. Najprije je u novembru 2016. godine firma “C.R.E.A.M Montenegro PPP Alliance” donirala Glavnom gradu njenu izradu sa idejnim rješenjem.

Donacija je, kako je tada saopšteno, vrijedna 300.000 eura, a ozvaničili su je 17. novembra 2016. godine ugovorom tadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor donatorske firme Darko Vlahović.

Donator je na osnovu ugovora bio obavezna da za naredna dva mjeseca pronađe kompaniju koja je izvodila slične projekte i koja će u roku od šest mjeseci izraditi detaljnu studiju izvodljivosti za izgradnju istočne tribine u kojoj će se nalaziti idejni projekat koji će poslužiti kao polazna osnova za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za javno privatno partnerstvo u izgradnji novih sportskih sadržaja na Gradskom stadionu.

To znači da je rok za završetak ove studije bio jul prošle godine. Rok nije ispoštovan i pet mjeseci nakon njegovog isteka, 21. decembra prošle godine, Dragutin Đeković, manadžer Glavnog grada, na sjednici gradskog parlamenta saopštio da je “u toku je izrada studije izvodljivosti izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona sa idejnim rješenjem za okolni prostor, a izradu finansira C.R.E.A.M. Montenegro”.

Jedanaest mjeseci nakon toga studija izvodljivosti za istočnu tribinu Gradskog stadiona je i dalje u fazi izrade.

Nikola Kažić, odbornik Demokrata, naglašava da je istočna tribina Gradskog stadiona obećavana je za lokalne izbore 2010, pa za izbore 2014. i za lokalne izbore 2018. godine.

“Obećana je prije gotovo deceniju. Bivši direktor Sportskih objekata, a današnji zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović je izjavio da nećemo dugo čekati na izgradnju te tribine, te da je i da je čak moguće da brzo i počnu radovi, ali da će se analizirati da ti radovi eventualno ne ugroze organizaciju mečeva reprezentacije sa Engleskom i Bugarskom. I sve bi to bilo u redu da se ti mečevi nisu igrali, sada već davne 2011. godine. Onda smo 2016. godine imali izjavu da ćemo za pola godine imati gotovu studiju izvodljovosti za istočnu tribinu, pa je gotovo isto rečeno i u julu 2017. godine. I gradonačelnik Miomir Mugoša i njegov naslednik Slavoljub Stijepović su u svojim mandatima najavljivali izgradnju istočne tribine iako su znali da zbog složenosti ovog poduhvata, to ne može biti odrađeno u tom roku. Time su obmanjivali građane samo zarad političkih poena i predizbornih obećanja”, naveo je Kažić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com