VELIKA HAVARIJA NA MREŽI: Evo kada će Podgoričani dobiti struju - Volim Podgoricu

VELIKA HAVARIJA NA MREŽI: Evo kada će Podgoričani dobiti struju

U Podgorici je došlo do velikog kvara i havarije, a potrošači neće imati struju do ponoći, kazao je Bogdan Minić, inženjer CGES-a na vanrednom presu CGES-a.

“Pri uključivanju dalekovoda nakon popravke prvog kvara došlo je do velikog požara i havarije na trafostanici”, izjavio je Minić.

Uzrok havarije se ne zna, sve raspoložive ekipe rade na otklanjanju kvara, a šteta je ogromna, rekao je on.

Minić je dodao i da ne postoji mogućnost alternativnog napajanja trafo stanice i da će učiniti sve da imamo normalno napajanje u zimskom periodu.

Iako zbog nestanka struje nema vode pola Podgorice iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” nijesu našli za shodno da se oglase povodom toga.

Veliki dio Podgorice je bez struje. Zbog toga ne rade semafori, pa je u gradu saobraćajni kolaps. Bez struje su Tološi, Gornja i Donja Gorica, Mareza, djelovi grada preko Morače, City kvart..

U dijelu grada kod Male pijace, napajanje strujom je uspostavljeno, saznaju “Vijesti”.

Ranije je iz CGES saopšteno da je kvar na stubu u blizini trafostanice u Tološima je otklonjen i da su se stvorili uslovi za uredno napajanje električnom energijom potrošača u dijelu grada preko Morače.

Dio grada preko Morače bio je i bez vode jer zbog problema sa napajanjem nije radila ni pumpa na Marezi.

Kako je ranije saopšteno došlo je do oštećenja dalekovodnog užeta na 110 kV dalekovodu „Podgorica 2-Podgorica4“, što je uslovilo beznaponsko stanje trafostanice 110/10 kV „Podgorica 4“, sa koje se napaja dio grada preko Morače.

“Ekipe CGES-a su na terenu i trude se da u što kraćem vremenskom roku uspostave uredno napajanje potrošača el.energijom. Uz uvijek iskazano izvinjenje potrošačima zbog novonastale situacije, CGES se trudi da ovakvih situacija bude što manje”, naveli su ranije iz kompanije.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com