NE ZANIMA IH MIŠLJENJE GRAĐANA! Odbacili inicijativu o izmjeni lokacije za gradnju vrtića! - Volim Podgoricu

NE ZANIMA IH MIŠLJENJE GRAĐANA! Odbacili inicijativu o izmjeni lokacije za gradnju vrtića!

Odbornici barske skupštine na današnjoj sjedinici su odbacili inicijativu građana o izmjeni lokacije planiranog vrtića, koji treba da se gradi između Gimnazije i OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, javio je portal Barifo.

 Predsjednik Skupštine opštine Bar Mićo Orlandić formulisao je pitanje “Ko je za građansku inicijativu kojom se predlaže da se vrtić gradi na drugoj lokaciji, a ne lokaciji predviđenoj prostorno-planskom dokumentacijom” na koje su se odbornici izjasnili po prozivci.

Za inicijativu je glasalo 14 odbornika opozicija (Demokrate, DF, SNP, URA, SDP, i Prava Crna Gora) i odbornici ( Biram Bar), protiv sedam odborinika Socijaldemokrata , a 13 odbornika DPS-a, i jedan Bošnjačke stranke su bili uzdržani, prenio je portal jedro.bar.

Nakon današnje sjednice Skupštine opštine i izjašnjavanja odbornika, gradiće se vrtić za 400 djece predškolskog uzrasta, za koji je u oktobru postavljen kamen temeljac u dvorištu Gimnazije Niko Rolović

Predstvanici Grupe građana koji su prisustvovali i drugom nastavku 5. sjednice SO Bar kažu da su se nadali drugačijem ishodu, ali i dalje vjeruju da se nešto može promjeniti.

Po pitanju eventualnih protesta naveli su da oni sami o tome ne mogu odlučiti. Do sada se sve, kako su naveli, dešavalo spotnano i ubuduće ophodiće se i skladu sa situacijom.

Bar info/Jedro Bar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com