Od danas u Crnoj Gori nova pravila uvoza polovnih i novih automobila! - Volim Podgoricu

Od danas u Crnoj Gori nova pravila uvoza polovnih i novih automobila!

U Crnu Goru Crnu Goru od danas neće moći da se uvezu polovna motorna vozila koja ne ispunjavaju EURO 4 standard. Ukoliko se uvozi novo motorno vozilo, onda ono mora biti minimalnog standarda EURO 6.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmjene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Goru dijelu bezbjednosno-tehničkih zahtjeva i uslova za vozila tj. definisanja minimalne granične vrijednosti u pogledu izduvne emisije i nivoa buke za nova i upotrebljivana motorna vozila.

Ove izmjene najavljene su u maju ove godine. Unaprijeđeni standard podrazumijeva i bolje bezbjednosno-tehničke karakteristike vozila koje samo vozilo čini sigurnijim na putevima, kao i činjenica da je Crna Gora u obavezi da prati i transponuje važeće propise iz ove oblasti homologacije kada su u pitanju ekološki standardi za vozila.

Nadležno Ministarstvo najavilo je da će u narednom periodu uraditi Studiju starosne strukture vozila po kategorijama i tipovima, koja će dati osnovne indikatore i mjere za podmlađivanje voznog parka i ujedno povećanje stepena bezbjednosti saobraćaja.

Samo tokom prošle godine uvezeno je 21.630 automobila. Iz Evrope je uvezeno 14.388 dizel vozila. Najčešće su uvožena vozila iz Njemačke, Holandije i Francuske. U prva dva mjeseca prošle godine uvezeno je 2.463 vozila, a u prva dva mjeseca ove 2.774 vozila.

Najviše su uvozili automobile mlađe od 2000, odnosno automobili koji ispunjavaju EURO 3 normu

Izvor: CdM

465 komentara

  1. Having read this I believed it was really enlightening. I appreciate you finding the time and energy to put this informative article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

  2. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I'm going to return once again since i have bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com