41 OSOBA POGINULA U UDESIMA - Volim Podgoricu

41 OSOBA POGINULA U UDESIMA

Tokom prvih deset mjeseci ove godine 41 lice je smrtno stradalo u crnogorskom drumskom saobraćaju, što je za 35 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

To je na današnjoj press konferenciji saopštio viši policijski inspektor Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja u Upravi policije Ilija Janjušević, najavljujući kampanju “Mjesec prevencije u drumskom saobraćaju”.

On je kazao da je tokom prvih deset mjeseci 2017. godine u saobraćaju smrtno stradalo 69 građana. Tvrdi da se u poslednjih deset godina bilježi smanjenje od 60 odsto smrtno stradalih u saobraćaju, a smatra da su razlog tome, između ostalog, i preventivne kampanje policije. U crnoj Gori je prije deset godina –  1998. godine, u saobraćaju stradalo 174 lica.

Janjušević tvrdi da je u prvih deset mjeseci zabilježeno i smanjenje teže povrijeđenih učesnika u saobraćaju od 8,5 odsto.

On je najavio da će se ove godine kampanja sastojati iz tri dijela. Prvi dio će biti kampanja “Pusti neka zvoni”, koju sprovode sa nevladinom organizacijom “Alfa centar”, i njen cilj će biti da podigne svijest građana koliko je opasno po bezbjendost u saobraćaju korišćenje mobilnog telefona prilikom vožnje. U drugom dijelu kampanje odštampaće i podijeliti 15.000 edukativnih flajera o načinima kako će se povećati bezbjednost u saobraćaju, dok će se treći dio odnositi an važnost korišćenja i nošenja zimske opreme.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com