Aerodrom Podgorica dio globalnog projekta - Volim Podgoricu

Aerodrom Podgorica dio globalnog projekta

Aerodrom Podgorica postao je dio globalnog projekta “Bookcrossing-flying book”, koji je popularan na aerodromima širom svijeta.

Kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, otvaranjem bookcrossing zone na podgoričkom aerodromu, putnici od sada čekajući na let mogu besplatno uživati čitajući knjige, ponijeti ih sa sobom u avion, te potom ostaviti na nekom drugom bookcrossing punktu, na bilo kojem aerodromu u svijetu.

Putnici, kako navode, takođe mogu i ostavljati svoje knjige, koje žele donirati ovom globalnom projektu. Ideja projekta je širenje kulture čitanja, kao i težnja da čitav svijet postane jedna velika biblioteka.

“Ono što je interesantno je da svaka knjiga ima svoj jedinstveni identifikacioni broj, putem kojeg svaki registrovani korisnik sajta može pratiti put određene knjige, tj. može vidjeti informacije o tome gdje je sve knjiga “putovala”, ko ju je sve čitao širom svijeta, kao i recenzije na istu”.

Preduzeće Aerodromi Crne Gore je obezbjedilo više od 200 knjiga na nekoliko svjetskih jezika, koje su prilagođene svim uzrastima.

“U fokusu naše ponude su, prije svega, crnogorski književnici i njihova djela na crnogorskom i drugim svjetskim jezicima. Cilj nam je da promovišemo crnogorsku kulturu i tradiciju, a najbolji način za to je upravo putem književnih djela. Među njima se mogu naći velikani crnogorske književnosti poput Petra II Petrovića Njegoša, Marka Miljanova, Stefana Mitrovog Ljubiše, Milovana Đilasa, Radovana Zogovića, Mihaila Lalića, Borislava Pekića, Vitomira Nikolića i mnogih drugih”.

Dodaju da su za najmlađe putnike pripremili veliki broj dvojezičnih izdanja svjetskih bajki.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com