Podrška Opštine Golubovci za proizvodnju i preradu ribe u Zeti - Volim Podgoricu

Podrška Opštine Golubovci za proizvodnju i preradu ribe u Zeti

Rukovodstvo Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, na čelu sa predsjednicom  Opštine Tanjom Stajović i predsjednikom Skupštine Ratkom Stijepovićem, kao i predstavnikom lokalnog medija „Radio Zeta“ Nevenkom Stajović, posjetili su fabriku ribe  „ZETA-FISH ASK d.o.o“  u  Golubovcima.

Tokom obilaska i boravka u fabrici čelni ljudi Opštine Golubovci su obećali da će u narednom periodu podržati napore vlasnika te uspješne kompanije da unaprijede proizvodnju i realozuju planirane aktivnosti i projekte.  Ruska porodica Krolivets, koja je vlasnik kompanije „ZETA-FISH ASK d.o.o“, je izrazila zahvalnost rukovodstvu Opštine za podršku i pomoć, a njeni predstvnici su naglasili da je cilj u narednom periodu povećaju proizvodnju, brendiraju svoje proizvode  i povećaju izvoz. Oni su saopštili da su uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kroz  IPARD like projekat, uspjeli su da nabave dodatnu opremu, tako da je kapacitet proizvodnje krapa i pastrmke pet tona na mjesečnom nivou, a uspostavljen je sistem bezbijednosti hrane – HACCP.K

Kompanija „ZETA-FISH ASK d.o.o“,bavi se proizvodnjom ribljih specijaliteta, na tradicionalan način. Vlasnici su državljani Rusije i koji se punih sedam godina bave prodajom svježe, smrznute i dimljene ribe. Uz pomoć lokalnog stanovništva, uspjeli su da usavrše proizvodnju mariniranog krapa, kineza i ukljeve, koristeći  savremenu oprema koja obezbjeđuje kontrolisane uslove proizvodnje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com