REGION U ŠOKU! HAG ISTRAŽUJE! Kako se RATKO MLADIĆ uključio UŽIVO tokom emitovanja jutranjeg programa! - Volim Podgoricu

REGION U ŠOKU! HAG ISTRAŽUJE! Kako se RATKO MLADIĆ uključio UŽIVO tokom emitovanja jutranjeg programa!

Darko Mladić, sin bivšeg srpskog generala Ratka Mladića, gostovao je jutros na Hepi televiziji, kada je odlučio da pozove svog oca i uključi ga direktno u program.

Bivši srpski general je najprije pozdravio sve u studiju, a posebno lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

– Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe, neka on intervjuiše Vojislava Šešelja, a i Voja neka dođe – rekao je general aludirajući na voditelja i urednika ove televizije.

Haški osuđenik je poseban pozdrav imao za Vojislava Šešelja.

– Darko, reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7 na prema 1. I to mu je tu bila prisutna i ona njegova “Kosovka devojka” i loše je prošao – poručio je general Šešelju.

– Pozdravljam i tvog sina, i da znaš on će biti bolji od tebe, kao što je i Darko bolji od mene – rekao je Mladić

Kratko obraćanje iskoristio je i da uputi posebnu poruku i Pavelu Dorohinu, članu ruske Dume i to na ruskom.

– Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdravi Komunističku partiju sovjetsku, pardon, ruske federacije. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči šta ovaj NATO hoće, mnogo se šire ka Rusiji. I neka Voja malo omrša, živi bili – poručio je za kraj general Ratko Mladić.

Da podsjetimo,  Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u Haškom tribunalu prošle godine, i proglašen je krivim za 10 od 11 tačaka optužnice.

 

Pogledajte snimak:

 

Hag istražuje kako se Mladić uključio u Jutarnji program TV Happy

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu razmatra kako je došlo do toga da se Ratko Mladić, nekadašnji ratni lider vojske bosanskih Srba osuđenik za ratne zločine u prvom stepenu, putem telefona uživo uključi u program TV Happy u Srbiji.

To stoji u odgovoru koji je iz Mehanizma, pravnog nasljednika Haškog tribunala, upućen Radiju Slobodna Evropa.

“U skladu sa važećim pravilima o pritvoru i propisima o nadzoru komunikacije sa Mehanizmom, svi pritvorenici imaju pravo da komuniciraju sa članovima svoje prodice. Međutim, bilo koji kontakt sa medijima koji koriste komunikacione kapacitete u pritvorskoj jedinici Ujedinjenih nacija mora unaprijed odobriti sektor, u skladu sa Pravilnikom o pritvoru. Kako pritvorenicima nije dozvoljeno da razgovaraju sa medijima bez prethodnog odobrenja sekretara ova kancelarija trenutno razmatra da li je došlo do kršenja pravila pritvora u vezi sa obavještavanjem pritvorenika”, stoji u odgovoru Mehanizma na pitanje upućeno iz redakcije RSE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com