TUMBAKOVIĆ IZABRAO: Ovih 11 igrača večeras će istčati na stadion ,,Rajko Mitić” - Volim Podgoricu

TUMBAKOVIĆ IZABRAO: Ovih 11 igrača večeras će istčati na stadion ,,Rajko Mitić”

Na golu Danijel Petković, u posljednjoj liniji Adam Marušić, Boris Kopitović, Mako Simić i Marko Vešović, u veznom redu Nebojša Kosović i Aleksandar Šćekić, ispred njih Marko Janković, Mirko Ivanić i Vladimir Jovović, u vrhu napada Stefan Mugoša!

To je izabranih 11, ili prinudnih 11, koji će tražiti podvig na legendarnoj “Marakani”, u drugom duelu Srbije i Crne Gore u istoriji.

Crna Gora je oslabljena, desetkovana – bez tri ključna igrača, petorice ili šestorice prvotimaca (Savić, Jovetić, Vukčević, Tomašević, Stojković, povredu ima i Bećiraj).

Ljubiša Tumbaković, umjesto njih, na teren stadiona koji nosi ime Zvezdine legende Rajka Mitića, šalje ekipu boraca – momaka koji će dati i posljednji atom snage, koji neće ustuknuti pred velikim favoritom, kakav je Srbija bez sumnje u večerašnjoj utakmici.

Crnogorski fudbaleri očekuju prijatan ambijent u Beogradu – barem približno onakav kakav je dočekao srpske fudbalere u Podgorici prošlog mjeseca.

Žele i da se iskupe – prije svega sebi, za slabo izdanje u prethodnom meču protiv Srbije, kada su bez ispaljenog metka predali bodove protivniku.

Ovoga puta, kako najavljuju, to neće uraditi bez velike borbe, oslobođeni psiholoških stega i svega što je pratilo prvu utakmicu u Podgorici.

Devet od 11 fudbalera koji će istrčati na “Marakani” počelo je meč u Litvaniji prošlog mjeseca, učestvovalo je u najubjedljivijoj pobjedi (4:1) jedne ekipe u grupi C4 Lige nacija. Osmorica su igrala u prvom kolu u Rumuniji, kada je takođe oslabljena Crna Gora bez većih problema osvojila bod (0:0).

I ova ekipa, dakle, ima kapacitet da barem pokaže kompaktnost i zajediništvo. Ostalo, možda, stigne kao nagrada, fudbal često piše romane…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com