ZAVRŠENA PARADA PONOSA: Pogledajte kako je danas bilo u Podgorici! (FOTO) - Volim Podgoricu

ZAVRŠENA PARADA PONOSA: Pogledajte kako je danas bilo u Podgorici! (FOTO)

 Šesti po redu Montenegro Prajd je završen. “Dogodine dovedite sve koji ove nisu umjeli da ne ljube lance”, poručili su organizatori.

Danas je u Podgorici održan šesti Montenegro prajd, pod sloganom “Ne ljubimo lance”. Šetnja centrom grada prošla je bez incidenata, a učesnici Prajda pozvali su poslanike da glasaju za Zakon o životnim zajednicama lica istog pola.

Na Prajdu je bio i direktor Uprave policije Veselin Veljović, sa saradnicima. Veljović je poručio da su svi u Crnoj Gori bezbjedni, pa i LGBT populacija. Kaže da o tome svjedoči i sve manji broj policajaca koji obezbjeđuju Paradu ponosa.

Policija na visini zadatka: „Montenegro Pride 2018“ održan mirno i bez incidenata

Šesta Povorka ponosa „Montenegro Pride 2018”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz Uprave policije.

Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

I ove godine je, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina. Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.
Povorci ponosa prisustvovali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.

Parada uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola

Prije same parade, organizatori su naveli da se ovogodišnji prajd održava uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, i da im je važna podrška svih građana i građanki.

 

 

“Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora su pozvali sve građane i građanke da prošetaju sa njima “za bolje sjutra i za bolje društvo za sve!”.

Nekoliko ulica u gradu biće zatvorene za saobraćaj  do 15 časova.

Za saobraćaj će biti zatvoreni:

  • Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića,
  • Bulevar Stanka Dragojevića,
  • Ulica Slobode,
  • Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode,
  • Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog
  • Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton.

Policija će, kako je ranije navedeno u saopštenju, ukoliko to bude bilo potrebno, u ovom periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com