Karleuša UKRALA ,,Krimi rad”, evo kako zvuči ORIGINAL - Volim Podgoricu

Karleuša UKRALA ,,Krimi rad”, evo kako zvuči ORIGINAL

Protiv pjevačice Jelene Karleuše je prije tri godine podnijeta tužba za krađu pjesme “Krimi rad”, pjevača Ikbala Nkouboija, alias TLF, kojeg zastupa kuća francuskog biznismena i bivšeg supruga Jelenine koleginice Dare Bubamare, Milana Kesića.

On otkriva da sa tužbom i nadoknadom još nije ništa urađeno, ali će “ako treba, umjetnik goniti Karleušu do Strazbura”.

“Sljedeće ročište između mene i Jelene Karleuše je 12. decembra u Beogradu. Ne mogu da odustanem jer je tužbu podnio TLF – on ima ugovor sa mojom firmom, ja ga zastupam za cijeli svijet”, rekao je Kesić Kuriru i dodao:

“Karleuša nije imala dozvolu ni za snimanje, a nema ni za izvođenje pjesme ‘Krimi rad’ i ja u ovoj situaciji ne mogu ništa da promijenim. Na suđenju u decembru moramo se pojaviti i Jelena i ja, više nema odlaganja”.

Ako sud u Beogradu usvoji tužbeni zahtjev Vesićevog klijenta iz Francuske, Karleuša će morati da im isplati pozamašnu svotu novca.

“Moj advokat je pokušao s njom vansudski da se dogovori, ali ona to nije htjela, nije se uopšte odazvala. Klijent kojeg zastupam želi u ovom procesu da ide do kraja, ako bude trebalo i do Strazbura. Naš odštetni zahtjev je 25.000 eura i to će Jelena morati da nam plati. Ako ne bude htjela, onda će se taj novac prinudno naplatiti blokadom računa ili zaplijenom imovine. Žao mi je što je ispalo ovako”, rekao je Kesić.

Jelena je “Krimi rad” snimila 2012. godine i izdala ga kao singl sa albuma “DIVA”. Za pjesmu, u kojoj joj gostuje MC Techa, snimljen je spot u režiji Dejana Milićevića.

Poslušajte “Criminel” koji je kasnije postao “Krimi rad”:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com