Ministar i direktor Uprave policije na saobraćajnim punktovima! Evo o čemu se radi (FOTO) - Volim Podgoricu

Ministar i direktor Uprave policije na saobraćajnim punktovima! Evo o čemu se radi (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović obilazili su juče, uoči Međunarodnog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, kontrolne punktove saobraćajne policije i tom prilikom poručili da će prekršioci saobraćajnih propisa biti energično sankcionisani, da u kontrolama saobraćaja neće biti nedodirljivih i izuzetih te da je država odlučna da stane na kraj onima koji divljaju na crnogorskim putevima.
„Tu smo danas i da podržimo saobraćajne policajce koji rade težak i odgovoran posao i koji vode računa o životima vozača. Na cestama u svijetu godišnje strada više od milion ljudi. Nažalost, stradaju ljudi i na našim cestama. Činjenica je da se iz godine u godinu taj broj smanjuje, ali svaki ljudski život je dragocjen i o njemu moramo voditi računa. Današnji dan treba sve nas da opomene da vozimo sporije, da poštujemo saobraćajne znake, da ne razgovaramo mobilnim telefonom dok vozimo i da poštujemo ograničenja brzine. Na taj način ćemo pokazati brigu o našim životima, ali i o životima drugih“ – rekao je ministar Nuhodžić prilikom obilaska kontrolih punktova.
Ministar je najavio energične kontrole učesnika bez ikakvih izuzetaka.
„Neće biti nedodirljivih u saobraćajnim kontrolama. Neće biti izuzetih i nedodirljivih u primjeni zakonskih propisa. Staćemo na kraj svima onima koji divljaju na crnogorskim putevima i svojom neodgovornošću odnose živote drugih! Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije će sa punom energičnošću raditi da takvih stvari bude što manje“ – poručio je ministar.
Na kontrolnim punktovima su aktivisti nevladine organizacije Alfa centar dijelili vozačima informativni materijal sa natpisima „Uspori“ i „Pušti neka zvoni“ sa ciljem motivacije učesnika u saobraćaju da smanje brzinu i da ne koriste mobilne telefone dok voze.
Izvršni direktor Alfa centra Aleksandar Šime Dedović, koji je zajedno sa ministrom, direktorom Uprave policije i načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem, obilazio kontrolne punktove, podsjetio je da ta nevladina organizacija već sedmu godinu sprovodi akcije jačanja svijesti o svim aspektima bezbjednosti u saobraćaju.
I ministar i direktor Alfa centra pozvali su predstavnike šire društvene zajednice da se uključe u proces edukacije i motivacije učesnika u saobraćaju kako bismo svi bili sigurniji i kako bi bio smanjen broj žrtava u saobraćaju.
Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obilježava se od 1993. godine svake treće nedjelje u novembru. Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je 2005. godine sve države svijeta da obilježavaju ovaj dan sa ciljem uspomene na žrtve saobraćajnih nesreća i podizanje svijesti o bezbjednosti saobraćaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com