PODGORICA: Pogledajte kako je izgledao učesnik crnogorskog Prajda, oko koga su se svi okupili (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pogledajte kako je izgledao učesnik crnogorskog Prajda, oko koga su se svi okupili (VIDEO)

U Podgorici je juče održana šesta Parada ponosa pod sloganom “Ne ljubimo lance”, a učesnici Prajda pozvali su poslanike da glasaju za Zakon o životnim zajednicama lica istog pola.

– Pokazali ste da svako može i mora naći razlog da živi slobodno – kazao je Kalezić i dodao da nije sramota biti pripadnik LGBT populacije.

On je pozvao poslanike da podrže Zakon o istopolnim zajednicama i istovremeno uputio protest zbog nerješavanja slučajeva nasilja nad LGBT osobama za koje je zatražio da se kvalifikuju kao zločini iz mržnje.

Na Prajdu je bio i direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima, koji je poručio da su svi u Crnoj Gori bezbedni, pa i LGBT populacija, o čemu svjedoči sve manji broj policajaca koji obezbjeđuju Paradu ponosa.

Crnogorska policija saopštila je da je skup prošao bez ijednog incidenta.

Skup je odrtžan u centru grada, a prisustvovali su mu organizatori, predstavnici civilnog sektora, političkih stranaka i Vlade Crne Gore, prenosi CDM.me.

Zbog skupa je bio zatvoren saobraćaj u centru Podgorice.

Posebnu pažnju je privukao jedan od učesnika Prajda i to upravo zbog svoje odjevne kombinacije. Na sebi je imao helanke, dekoltiranu bluzu i masku preko lica, tako da su mu se samo vidjele oči. Strpljivo je stajao i pozirao fotoreporterima. 

Foto: Instagram/belgrade_pride

(Telegraf.rs/Tanjug)

2 komentara

  1. Lele lele lele… Da ih zalelecemo i njih i Crnu Goru na sto je psala! Svijetla Slobodarska i Junacka Drzava, kojoj je Pravoslavlje i Hriscanstvo bilo temelj drzavnosti i morala… Ovo da docekamo? Ovu bolest. Zao mi je ove nesretne mucenike. Zao mi ih je, treba ih zaliti, kao bolesne nadasve psihicki a cesto i fizicki… Znate zapita li se ko koliko Hiv pozitivnih osoba ima na ovom prajdu? Zapita li se ko da li se sida lakse siri gay ili hetero putem? Zapita li se ko koliki je natalitet u Crnoj Gori? Zapita li se ko u kavim uslovima rastu Crnogorska djeca? Kako zivi Tradicionalna Crnogorska porodica? Dal je ona zasticena? Ili cemo i ovako osiromasenu drzavu da stavimo u funkciju ovih psihicki a i fizicki bolesnih ljudi?

  2. E cujes ovu vijest. Pih. Sad je ovaj psihicki bolestan mucenik neka vijest, da mi gledamo kako on izgleda! A nemojte ljudi, pa imate li djecu ili obraz ili moral ili oci? Ovo da gledamo, bolesnika u sado mazo fazonu! Sto da necete da nam recete da je ovo Crnogorska nosnja ili da je ovo Crnogorska tradicija vazda bila? E jad i bijeda…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com