STRAVIČAN POŽAR: Djeca ostala bez krova nad glavom - Volim Podgoricu

STRAVIČAN POŽAR: Djeca ostala bez krova nad glavom

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opština Tivat i Kotor, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli i Dobrovoljnog voda Tivat, sinoć su oko 22 sata pod kontrolu stavili požar koji je oko 20 sati izbio na Lovanji.

“Poziv smo primili u 20 sati i 5 minuta i odmah izašli na teren, ali je požar već bio u razbuktaloj fazi“, kazao je komandir tivatskih vatrogasaca Zoran Barbić navodeći da su se gašenju odmah priključili dobrovoljci iz Krtola, Dobrovoljnog voda iz Tivta, kao i pripadnici kotorske Službe zaštite.

Kako je dodao u gašenju sinoćnjeg požara na Lovanji učestvovalo je više od pedeset vatrogasaca, pripadnika tivatske i kotorske Službe zaštite i spašavanja.

“Mi smo poziv dobili u 20 sati, a srećna je okolnost što je bila smjena, pa je bilo dosta operativaca. Izašli smo sa kompletnim ljudstvom. Plameni jezici bili su visoki su desetak metara, a požaru je pogodao jak sjeverni vjetar. Ipak, uspjeli smo za dva sata da ga stavimo pod kontrolu. Potrošili smo 200 kubika vode. Izgorjelo je više baraka u improvizovanom naselju, gdje je je ovo treći požar ove godine. BIlo je dosta djece, koji su, uostalom i javili da je izbio požar. Više porodica ostalo je bez krova nad glavom. Na licu mjesta, pored policije bili su i predstavnici Centra za socijalni rad iz Kotora koji su obezbijedili prenoćište za te ljude”, kazao je Barbić.

Istakao je da se još ne zna tačan uzrok požara.

“Upozoravam da svi moramo biti pažljiviji na početku grejne sezone. Treba provjeriti utičnice, kablove, dimjake ukoliko se loži na drva. Svi moramo biti pažljivi”,  rekao je Barbić.

Dok se gasio požar na Lovanji intervenisala je i dežurna ekipa tivatske Službe zaštite sa jednim vozilom i ugasila zapaljenu palmu u naselju Kalimanj, koja je najvjerovatnije namjerno zapaljena, saopštili su iz Službe.

Radio Tivat

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com