BRNABIĆ: Evo kako je biti LGBT premijerka u Srbiji - Volim Podgoricu

BRNABIĆ: Evo kako je biti LGBT premijerka u Srbiji

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da ne bi postala premijerka bez podrske predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je gostovala na CNN-u, gdje je pričala o tome kako je biti LGBT premijerka u Srbiji i sa kakvim se predrasudama morala da se bori tokom odrastanja.

Istakla je da je bila veoma srećna tokom odrastanja, jer je imala podršku porodice i prijatelja.

-Odrastati u Srbiji za mene je bilo isto kao da sam odrasla bilo gdje. Ja nisam najbolja osoba da pričam o tome, ali opet ako znaš ko si, i ako znaš kako da se nosis sa tim, onda će drugi ljudi naučiti da to prihvate, poručila je.

Brnabić je naglasila da, ako je kao žena koja je lezbejka i premijerka pomogla bilo kome u Srbiji ili regionu da se bolje osjeća, onda je dosta uradila.

Novinar Fari d Zakarija je upitao da li se se u politici susretala sa ljudima sa predrasudama, a Brnabić je odgovorila da se susretala sa negativnim komentarima, ali je imala podršku predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

-On je mene podržao, bez te podrške ja ne bih postala premijerka. Imali smo oprečnih mišljenja od crkvenih zajednica, opozicionih partija, ali i onih koji podržavaju Vladu i koji nijesu glasali za mene zbog mog seksualnog opredjeljenja, navela je ona.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com