VREMENSKA PROGNOZA ZA CIJELU ZIMU: Meteorolozi kažu da nas narednih mjeseci ČEKA PRAVO IZNENAĐENJE - Volim Podgoricu

VREMENSKA PROGNOZA ZA CIJELU ZIMU: Meteorolozi kažu da nas narednih mjeseci ČEKA PRAVO IZNENAĐENJE

Temperature u novembru, decembru i januaru biće oko prosjeka ili čak malo više, kažu meteorolozi, koji predviđaju da ove zime neće biti vremenskih ekstrema.

Iako je poslije dugog perioda toplog vremena zahladnjelo zbog priliva vazduha iz Sibira, meteorolozi kažu da nas očekuje blaga zima, a to je i predvidjanje poznatih meteo sajtova za par mjeseci koji su pred nama.

Prognoze meteorologa kažu da se do 23. novembra očekuje malo toplije vrijeme. Poslednje sedmice novembra biće prosječno hladno vrijeme sa češćom pojavom kiše, a krajem mjeseca moguća je i pojava susnježice ili kratkotrajnog snijega.

Zanimljivo je da će minimalna temperatura vazduha u decembru imati vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka, i u prosjeku će biti viša za oko jedan stepen u odnosu na taj prosjek.

Padaviname će tokom decembra biti u prosječnim granicama, odnosno nižim za oko pet milimetara.

U regionu se u decembru očekuju prosječne temperature,moguća je pojava hladnijih perioda koji bi potrajali nekoliko dana. Ovakvi periodi se očekuju sredinom i krajem decembra, i tada bi pored kiše mogao da pada i snijeg.

Meteorolozi kažu da je većina zima u poslednjih nekoliko godina bile su natprosječno tople, dok su zime  pred kraj 2011. i na početku 2012. i u januaru 2017. godine bile jako hladne.

Za sada je sigurno da dugi sušni period ostaje iza nas. Od naredne nedjelje pada kiša, u periodima od po nekoliko dana, pa će se smjenjivati kišni i suvi dani.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com