DETALJI UBISTVA PODGORIČANINA: Ispaljeno deset hitaca, na ulici bilo više prolaznika - Volim Podgoricu

DETALJI UBISTVA PODGORIČANINA: Ispaljeno deset hitaca, na ulici bilo više prolaznika

Podgoričanin Veselin Vesko Kalezić (47), koji je važio za bezbjednosno interesantnu osobu, ubijen je juče u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Kalezić je bio ispred lokala Level kada je ubica u njegovom pravcu ispalio desetak hitaca. On je odmah nakon pucnjave podlegao povredama. Istražitelji sumnjaju da su u ubistvu učestvovale dvije osobe.

Dan piše da je u momentu ubistva u ulici u kojoj se dogodila likvidacija bilo više prolaznika. Međutim, niko od njih nije vidio ubicu, pa inspektorima nijesu mogli da daju podatke koje bi im pomogli da ga identifikuju.

Pobjeda navodi da je Kalezić ubijen u trenutku kada je izlazio iz “renoa”, koji je parkirao ispred lokala “Level”. Ubice su najvjerovatnije imale prigušivač.

Odmah nakon ubistva, policija je blokirala širi dio grada i okolna naselja, kada su pretresali i kontrolisali kako vozila tako i građane.

Istraga ide u više pravaca, a provjerava se i da li je Kalezić bio blizak sa kriminalnim grupama koje vode rat u Crnoj Gori, odnosno da li je ovo ubistvo nastavak sukoba “kavačkog” i”škaljarskog klana”. Policija sumnja da je Kalezić bio blizak “kavačkom” klanu.

Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivilnih djela. On je 1997. godine u centru Podgorice, u blizini zgrade Predsjedništva ubio Predraga Vuksanovića.

Njemu je tada izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

U zgradi koja se nalazi pored mjesta ubistva Kalezića, na svega stotinjak metara, u bašti lokala Palata u maju ove godine ubijen je Miodrag Migi Kruščić

DAN/POBJEDA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com