DRAMA U ŠKOLI: Nakon što je udaren nogom đak izgubio svijest - Volim Podgoricu

DRAMA U ŠKOLI: Nakon što je udaren nogom đak izgubio svijest 

Učenik budvanske Srednje stručne škole „Danilo Kiš” D.P. (16) brutalno je pretučen prije nekoliko dana ispred škole, kada su ga napala tri mladića iz Bara, prijeteći mu pištoljem, dok je učenik trećeg razreda srednje škole Resursnog centra za sluh i govor „Peruta Ivanović“ u Kotoru prošlog četvrtka od udarca nogom u glavu pao u nesvijest, nakon čega je prebačen u risansku bolnicu.

Uhapšeni Barani koji su upali u školu i TUKLI MALOLJETNIKA D.P. (16)

U drugom slučaju vršnjačkog nasilja na primorju prošle sedmice, na ulazu u Resursni centar „Peruta Ivanović“, učenik trećeg razreda O.P. jednog đaka je, nakon svađe sa učenicima, udario nogom i on je od siline udarca pao u nesvijest. Majka dječaka je kazala da je čitava porodica preživjela šok i da su inspektori odmah reagovali, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran.

“Nakon svađe učenika, slučajno je nogom udaren učenik koji nije učestvovao u incidentu. Od siline udarca pao je u nesvijest, nakon čega je pregledan u bolnici u Risnu, a potom pušten kući. Policija je uzela snimke sigurnosnih kamera i saslušala učenike koji su učestvovali u tuči”, kazao je za Dan jedan od roditelja.

Direktor škole Boro Kašćelan u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio je za taj list da je došlo do incidenta u kojem je učestvovao jedan učenik iz te ustanove.

Za prvih devet mjeseci ove godine policija je evidentirala 51 slučaj vršnjačkog nasilja. Do skoro se stidljivo pričalo o tom nimalo bezazlenom problemu. Ali vršnjačko nasilje nije samo specifičnost Crne Gore, portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić za CdM je kazala da je to problem sa kojim se suočavaju sva društva, jer njegova eskalacija ne zavisi isključivo od obrazovanja ili bilo kog drugog resora pojedinačno, već od samih početaka vaspitanja i odnosa prema djetetu, društva, pa do kvaliteta saradnje među svim nadležnim resorima.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com