NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS: Poplavljeni objekti, vjetar oborio stabla (VIDEO) - Volim Podgoricu

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS: Poplavljeni objekti, vjetar oborio stabla (VIDEO)

Ogromne količine kiše, čak 42 litra po kvadratu od 9 do 10 časova u Herceg Novom, uzrokovale su izlivanje kanala i odvoda, a voda je prodrla u više objekata. Uz ekipe Komunalno stambenog, “Čistoće” i Komunalne policije, Služba zaštite i spasavanja je na terenu i angažovana je većina pripadnika, odnosno dvije smjene.

Najkritičnije je u Igalu i Sutorini, gdje je voda prodrla u prostorije škole i u jednu kuću, a poplavljeni su i market Franca ispod naselja Gomila, pojedine prostorije u zgradi Opštine, tri konobe u Igalu, zona oko “Čistoće” u Servisnoj zoni, kaže za Radio Jadran načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

Prema njegovim riječima pripadnici Službe angažovali su 7 pumpi, a u akcijama učestvuju skoro svi, jer pozivi za pomoć samo pristižu. Ipak, iako je situacija teška, nije alatmantna:

– Dotok vode je ogroman, pa ne postižemo koliko bismo željeli, ali kad se smiri pljusak, biće puno bolje – navodi on.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić potvrdila nam je došlo do izlivanja kanala za atmosferske padavine, pa je poplavljen kružni tok u Meljinama i više mjesta u Igalu. U naletu pljuska i vjetra pala su dva drveta, jedno u Baošićima kod vile Mireli, a drugo u Bijeloj, kod Dječijeg doma, kao i mnoge grane zaraženih palmi duž cijele rivijere.

U funkciji je od juče ponovo i broj komunalne policije 19800, pa građani mogu da prijave evetualnu štetu ili zatraže pomoć.

U Herceg Novom je od ponoći do jutros palo 86 litara kiše po kvadratu. Trenutni vazdušni pritisak je 1009 milibara. Vjetar duva brzinom od 25m/s, odnoso 90km/h, kazali su nam u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu. Prema njihivom prognozama intezitet padavina slabiće tokom dana, ali vrijeme će se zadržati pretežno oblačno.

Radio Jadran

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com