NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: U Kalezića ispalili rafal čim je izašao iz automobila! Prije šest mjeseci u blizini brutalno ubijen još jedan Podgoričanin! (FOTO) - Volim Podgoricu

NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: U Kalezića ispalili rafal čim je izašao iz automobila! Prije šest mjeseci u blizini brutalno ubijen još jedan Podgoričanin! (FOTO)

PODGORICA – Procurili su novi detalji likvidacije Podgoričanina Veselina Veska Kalezića (47) koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

U Kalezića je ispred lokala “Level” ispaljeno desetak metaka i on je na licu mjesta ostao mrtav. Istražitelji sumnjaju da su u ubistvu učestvovale dvije osobe.

U momentu ubistva u ulici u kojoj se dogodila likvidacija bilo više prolaznika, međutim, niko od njih nije vidio ubice, što će otežati inspektorima identifikaciju zločinaca.

Kalezić je ubijen u trenutku dok je izlazio iz “renoa”, koji je parkirao ispred lokala. Ubice su najvjerovatnije imale prigušivač. Odmah posle ubistva, policija je blokirala širi dio grada i okolna naselja i pretresali i kontrolisali vozila i građane. Ubrzo je u selu Botun u Zeti pronađeno zapaljeno vozilo za koje se vjeruje da je korišćeno u izvršenju zločina.

Istraga ide u više pravaca, a proverava se i da li je Kalezić bio blizak sa kriminalnim grupama koje vode rat u Crnoj Gori, odnosno da li je ovo ubistvo nastavak sukoba “kavačkog” i ”škaljarskog klana”. Policija sumnja da je Kalezić bio blizak “kavačkom” klanu.

Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivičnih djela. On je 1997. godine u centru Podgorice, u blizini zgrade Predsedništva ubio Predraga Vuksanovića. Njemu je tada izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena u kaznu zatvora.

Po izlasku iz zatvora, Kalezić je često hapšen i sumnjičen za teška krivična djela, među kojima je bacanje eksplozivne naprave (2015. godine) u Zagoriču, na kuću u kojoj je stanovala njegova bivša djevojka, nakon čega je uhapšen.

Iste godine, samo mjesec dana kasnije Kalezić je uhapšen u centru Podgorice, jer je napao jednog pripadnika Interventnog voda policije. Sa njim u društvu je bila njegova bivša djevojka, kod koje je pronađen pištolj. Prema tvrdnjama očevidaca, Kalezić je tom prilikom udario komandira Interventne jedinice.

Često je bio predmet policijskih provjera. Prilikom mnogobrojnih pretresa kod njega je policija pronalazila oružje i municiju u ilegalnom posjedu. U februaru ove godine, pretresom njegovog stana, policija je pronašla pancir i puščani metak.

U zgradi koja se nalazi pored mjesta ubistva Kalezića, na svega stotinak metara, u bašti lokala Palata u maju ove godine ubijen je Miodrag Migi Kruščić.

97 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com