PODGORICA: Pokušali da ga likvidiraju na Zabjelu, ne sjeća se žena sa koje su pozivane sa njegovog broja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pokušali da ga likvidiraju na Zabjelu, ne sjeća se žena sa koje su pozivane sa njegovog broja

Radojica Zeković, koga su prema optužnici 20. maja prošle godine pokušali da likvidiraju članovi grupe Stevana Stamatovića, kazao je juče u Višem sudu u Podgorici, nakon što je pročitan dopis T-com-a o komunikacijama brojeva “067” mreže sa njegovim brojem u periodu od 1. decembra do dana kada je postavljen eksploziv ispod njegovog automobila, da mnoge od imena sa listinga ne zna jer je telefon često pozajmljivao.

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, 20. maja 2017. godine Zekovića su dok je bio na nedjeljnom odsustvu pokušali da likvidiraju optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak, postavivši u podgoričkim naselju Zabjelo eksplozivnu napravu ispod “golfa 5”, koji je on koristio.

Zeković je pojasnio da je broj sa kojeg je komunicirao koristio dok je bio u poluotvorenom odjeljenju ZIKS-a svakog dana od 13.30 do 21.30 sati, a nosio ga je i tokom korišćenja pogodnosti, odnosno odsustva. Potvrdio je da je komunicirao sa prijateljima Miliošem Burićem, Rajkom Domazekovićem, Miodragom Roganovićem – ocem njegovog kuma Vladimira, Nemanjom Đurovcem, Branislavom Roganovićem i Slavkom Roganovićem. Pojasnio je da duže razgovore vodio sa službenicim ZIKS-a Čedomirom Popovićem i Draženom Boljevićem, jer je u to vrijeme obavljao više poslova, radio je kao baštovan u ZIKS-u, a šefu prijavnice i šefu poluotvorenog odjeljenja morao je da prijavljuje sve detaljno kada i koji alat uzima, kada ga vraća, gdje ide, šta radi i popravlja, što zahtijeva dugotrajnu komunikaciju.

Nakon što mu je predsjednica vijeća sutkinja Ana Vuković pročitala desetak imena, mahom ženskih, Zeković je kazao da mu nijesu poznata, te da pretpostavlja da su te komunikacije ostvarivali zatvorenici kojima je pozajmljivao telefon ili drugovi s kojima je bio dok je koristio pogodnosti.

Zeković je potvrdio i da je 16. maja prošle godine imao komunikaciju sa menadžerom restorana “Salaš” i to oko proslave prvog rođendana, a ujedno i krštenja svog sina.

Juče je saslušan svjedok Dragan Dević, na okolnosti prodaje vozila “golf 5” ispod kojeg su optuženi pokušali da podmetnu eksploziv prije godinu i po dana, i s tim u vezi je kazao da je vozilo kupio prije dvije-tri godine od druga, pa nije sačinjavao ugovor. Nakon 15 dana auto je prodao, uputio kupce, koji su bili mlađi momci, na čovjeka na kojeg se vodi vozilo. Naveo je da se ne sjeća njihovih imena, niti detalja. O predmetnom događaju Dević je saznao od policije kada je pozvan na razgovor.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i Aleksandar Bojović, Đorđije Božović i Stefan Balević. U razgovorima koji su snimani putem mjera tajnog nadzora, kao “drug” označen je navodni šef ove kriminalne grupe Stamatović, a kojeg policija ga dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com