Produžen pritvor Elvisu Ćatoviću - Volim Podgoricu

Produžen pritvor Elvisu Ćatoviću

Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću, koji je u pucnjavi polovinom avgusta u Potkrajcima kod Bijelog Polja ubio Željka Pavkova iz Srbobrana i teško ranio Ljubomira Lazića iz Zemuna.

Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima “Vijesti” Ćatović je u samodbrani ispalio nekoliko hitaca u srbijanske državljanine Pavkova i Lazića, koji su ga prethodno pratili do bjelopoljskog sela Potkrajci sa ciljem da ga liše života. I Ćatović je ranjen u pucnjavi, ali je uspio da pobjegne sa mjesta nesreće.

Vijeće Vrhovnog suda, kojim je predsjedavala sutkinja Stanka Vučinić, prihvatilo je 12. novembra predlog bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva i produžilo pritvor Ćatoviću za tri mjeseca. Pritvor će, po rješenju tog Vijeća, sastavljenog od Vučinićeve, Miraša Radovića i Radula Kojovića, trajati do 14. februara naredne godine.

Sud je donio takvu odluku jer istraga još nije završena, a postoji osnovana sumnja da je Ćatović izvršio teško ubistvo u pokušaju, za koje je Krivični zakonik propisao kaznu od najmanje deset godina zatvora.

“Iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni E.Ć. dana 13.08.2018. godine u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u naselju Potkrajci, lišio života oštećenog Ž.P. i pokušao da liši života oštećenog Lj. L… Iz spisa predmeta proizilazi da istraga u dosadašnjem toku trajanja pritvora nije završena iz objektivnih razloga”, piše u rješenju Vrhovnog suda, u koje su “Vijesti” imale uvid.

U daljem toku istrage potrebno je od Forenzičkog centra u Danilovgradu pribaviti “izvještaje o vještačenju DNK, daktiloskopskom, balističkom i trasološkom vještačenju i hemijskoj analazi GSR čestica”. U istrazi je još ostalo da se provjeri elektronska komunikacija za jedan telefonski broj I tri telefona, ali I da se izuzmu video snimci kamera sa tri objekta.

Ćatović je u pritvoru od 16. avgusta, tri dana nakon obračuna u Potkrajcima, dok je Lazić nakon dva mjeseca – 16. oktobra pušten na slobodu. Bjelopoljski Viši sud je ukinuo pritvor Laziću jer je istraga pokazala da je u međusobnoj razmjeni vatre ranjen s leđa.

Nakon žalbe bjelopoljskog Višeg tužilaštva, Apelacioni sud je mjesec dana kasnije prihvatio žalbu i ponovo odredio pritvor Laziću, ali on je do tada navodno već napustio zemlju i za njim intenzivno trenutno tragaju crnogorski istražni organi.

Vijesti

1 komentar

  1. Grand poteau ! Merci pour prendre le temps d’écrire quelque chose qui est réellement en valeur la lecture. Trop souvent je trouve l’information inutile et pas quelque chose qui sont réellement appropriées. Merci pour votre dur labeur.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com