ODLUKA VIŠEG SUDA: Šefu kriminalne grupe neće oduzeti stan u Budvi - Volim Podgoricu

ODLUKA VIŠEG SUDA: Šefu kriminalne grupe neće oduzeti stan u Budvi

Viši sud u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se bivšem potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću oduzme stan od 90 metara kvadratnih u Budvi. Istom odlukom prihvaćen je zahtjev SDT-a da se blokira raspolaganje kućom koju su Marovići prodali prijatelju Radojici Krstoviću, saopšteno je Danu iz SDT-a.

Postupak po predlogu za privremenu blokadu Marovićevog stana i Krstovićeve kuće vođen je pred vijećem Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavao Boris Savić. Postupak je uslijedio pošto je SDT pokrenulo finansijsku istragu protiv Marovića zbog sumnje da je kao vođa organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama zaradio novac kojim je kupovao nekretnine.

Ipak, tokom trajanja finansijske istrage i ovog sudskog postupka, Marović je uspio proda sporni stan u Budvi za 180.000 eura.

Stan u centru Budve našao se na spisku sumnjive imovine Svetozara Marovića. Specijalno državno tužilaštvo traži da se ta nekretnina oduzme zbog sumnje da je stečena novcem zarađenim kriminalnim aktivnostima.

Kako je Dan ranije objavio, prema podacima iz katastra, stan od 90 kvadrata označen kao PD2 na katastarskoj parceli 1736, evidentiran u listu nepokretnosti KO Budva, vodi se na Darju Ostojić iz Slovenije, sa prebivalištem u Budvi. Marović je Ostojićevoj prodao taj stan za 180.000 eura krajem jula prošle godine. Ostojićeva je ovlašćeno lice u firmi “Orizonte” iz Budve koja gazduje ekskluzivnim ugostiteljskim objektom “Torč”.

Marovićevi advokati od pokretanja postupka tvrde da je zahtjev tužilaštva za oduzimanje stana neosnovan jer je ta nekretnina stečena još 1992. godine, prije izvršenja krivičnog djela za koje je oglašen krivim. Marović je taj stan prepisao na svoje ime 2000. godine.

DAN

1 komentar

  1. Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing on your augment or even I fulfillment you access persistently rapidly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com