UBISTVO U PODGORICI: Policija provjerava alibi članova „zagoričkog klana” - Volim Podgoricu

UBISTVO U PODGORICI: Policija provjerava alibi članova „zagoričkog klana”

Bezbjednosno interesantna lica iz Podgorice, Bara, Budve i Cetinja saslušana su u okviru istrage o ubistvu Veselina Veska Kalezića (47), koji je likvidiran u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Saslušavani su članovi „zagoričkog klana” koji su bliski „škaljarcima”.
Prema saznanjima „Dana”, inspektori su došli do brojnih dokaza o ubistvu. Akcenat u istrazi stavljen je na pripadnike takozvanog škaljarskog klana, budući da je Kalezić, koji se u policijskoj evidinciji vodio kao bezbjednosno interesantno lice, bio blizak rivalskom „kavačkom klanu”. Svi saslušani zasada su dali iskaze u svojstvu građana, nakon čega su pušteni na slobodu. Istražitelji prvjeravaju njihove alibije i upoređuju detalje njihovih izjava sa dokazima. Posebne provjere usmjerene su ka pripadnicima „škaljarskog klana” iz Zagoriča.
Sa lica mjesta izuzeti su snimci kamera na kojima se vidi kako je ubica pratio Kalezića.
Odmah nakon istrage zaključeno je da je Kalezić likvidiran iz pištolja sa prigušivačem. Ubica je pratio njegovo kretanje i čekao „pravu priliku” da ispali hice. Čim je Kalezić izašao iz vozila i krenuo ka lokalu „Level”, napadač je u njegovom pravcu ispalio desetak metaka. Kalezić je odmah podlegao povredama, a ubica je pobjegao automobilom koji je policija kasnije pronašla zapaljen u selo Botun u Zeti.

Kako su pokazali preliminarni rezultati istrage, automobil je ranije ukraden u jednoj zemlji regiona, a registarske tablice otuđene su prošle godine u Baru.
Ova likvidacija obavljena je na isti način kao i većina ostalih ubistava u ratu kotorskih kriminalnih klanova.
Kalezić je ubijen oko 17.30. Kako sumnjaju istražitelji, u njegovoj likvidaciji su učestvovala dva lica. Jedno je počinilo ubistvo, a drugo mu je pomagalo pri bjekstvu. Ipak, inspektori sumnjaju da je ubistvo planirala šira grupa kriminalaca.

– Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva V.K. (47), koje je danas počinjeno u Podgorici. V.K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17.30 u naselju Stari aerodrom, ispred ugostiteljskog objekta „Level“. Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo –saopšteno je iz policije nakon ubistva Kalezića.
Kalezić je više puta privođen zbog različitih krivičnih djela. U januaru 2015. uhapšen je zbog sumnje da je bacio eksplozivnu napravu na kuću u Zagoriču u kojoj je stanovala J.J., sa kojom je bio u emotivnoj vezi. U vrijeme napada oni su, navodno, bili u svađi, a Kalezić je, prema sumnjama policije, im­pro­vi­zo­va­nu eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ak­ti­vi­rao is­pred vra­ta pri­ze­mlja ku­će u ko­joj je sta­no­va­la J.J.

Nedugo nakon ovog incidenta, uhap­šen je u cen­tru Pod­go­ri­ce jer je udario komandira In­ter­vent­nog vo­da po­li­ci­je. Do svađe i tuče vi­še li­ca do­šlo je u ugo­sti­telj­skom objek­tu „Čar­li” u Her­ce­go­vač­koj uli­ci. Gosti lokala pozvali su policiju, a kada su stigli pri­pad­ni­ci Interventne jedinice, Ka­le­zić se po­sva­đao sa nji­ho­vim še­fom I.R. U jed­nom trenutku je na­sr­nuo na njega i prijetio mu ubistvom. Ka­le­zić je tom pri­li­kom uda­rio ko­man­di­ra In­ter­vent­ne je­di­ni­ce, nakon čega su ga po­li­cajci sa­vla­da­li.
U akciji podgoričke policije u februaru ove godine privođen je sa još tri osobe kada je policija kod njih u ilegalnom posjedu pronašla oružje, inicijalne kapisle i municiju. Policija je prilikom pretresa Kalezićevog stana pronašla pancir i puščani metak, a on je nakon saslušanja pušten na slobodu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com