Didije Drogba završio karijeru! - Volim Podgoricu

Didije Drogba završio karijeru!   

Legendarni napadač iz Obale Slonovače “okačio je kopačke o klin”

Bivši golgeter Čelsija Didije Drogba, ipak, je definitivno završio bogatu fudbalsku karijeru.

Legendarni napadač iz Obale Slonovače, koji u martu proslavlja 41. rođendan, drugi put se predomislio oko igranja pošto je prvobitno objavio da se povlači, a onda i zanimljivim video snimkom iz filma “Vuk sa Vol Strita” najavio nastavak, ali je kasnije definitivno prelomio.

– Kad pomislim na 20 godina profesionalne karijere, ne mogu biti ponosniji na sve što sam uradio kao igrač, ali i kako sam postao čovjek. Ako vam neko kaže da su vam snovi preveliki, samo mu odgovorite “hvala” i radite još jače i pametnije. Uvijek vjeruj – objavio je Drogba na Instagramu uz fotografiju kada je bio klinac i trenirao na terenu od šljake.

Drogba je poslednji meč u karijeri odigrao za Finiks Rajizing, čiji je jedan od vlasnika, u porazu od Luivila 1:0 u finalu američkog USL kupa.

Tokom karijere igrao je za Montreal Impakt, Galatasaraj, Šangaj, Marselj, Le Man, Gengan i Čelsi u kome je 2012. godine doživio najsvetliji trenutak kada je golom u regularnom dijelu i odlučujućim udarcem u penal seriji u Minhenu donio pobjedu nad Bajernom u finalu Lige šampiona.

Osvojio je i četiri titule Premijer lige, isto toliko FA kupova, tri Liga kupa i dva Komjuniti šilda, a u dresu “plavaca” postigao čak 157 golova.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com