PODGORICA: Inspektori ponovo upravljaju paukom i pišu prekršajne naloge - Volim Podgoricu

PODGORICA: Inspektori ponovo upravljaju paukom i pišu prekršajne naloge 

Komunalnoj inspekciji ponovo je vraćeno u nadležnost izdavanje prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje vozila, shodno novoj odluci o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada.

Izdavanje ovih naloga, kako je saopštio Miloš Novović, načelnik Komunalne inspekcije, jedno vrijeme bilo je u nadležnosti ove službe, ali je ono kasnije povjereno Komunalnoj policiji. Tada su komunalni policajci nasavjesnim vozačima pisali prekršajne naloge, a po njihovom pozivu na teren je izlazilo specijalno vozilo “pauk” kojim raspolaže Komunalna inspekcija i odnosilo ih je na parking SC “Morača”.

“Kako je izdavanje prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja dato jedno vrijeme Komunalnoj policiji, nepropisno parkirana vozila smo mogli premještati samo po njihovim prethodno izdatim prekršajnim nalozima. Novina u postupanju inspektora za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije je to da je, odlukom o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada, službi Komunalne inspekcije vraćeno u nadležnost i izdavanje prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje, a samim tim i premještanje tako parkiranih vozila”, naveo je Novović.

Navodi da je od 12. novembra, od kada je stupila na snagu odluka o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada, specijalnim vozilom “pauk” premješteno 73 nepropisno parkiranih vozila i izdato 89 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje.

“Poštujući prije svega zakonske okvire povjerenih poslova u dijelu premještanja vozila, daćemo dodatni napor i odgovorno pristupiti i te kako prisutnom problemu nepropisnog parkiranja u Podgorici. Kako je ova pojava u posljednje vrijeme prepoznata kao jedan od problema koji utiče na sam kvalitet života građana, kao i svih onih koji posjećuju naš grad, službenici Komunalne inspekcije će sankcionisati sva nepropisna parkiranja koja onemogućavaju normalan protok saobraćaja u gradu, sa posebnim akcentom na gradske bulevare, velike i frekventne ulice, kao i okoline svih ustanova i institucija. Nepropisno parkiranje je prepoznato kao velik problem, ono mnogo govori o našoj kulturi u saobraćaju, pa upućujemo dodatni apel na sve vozače da vode računa gdje parkiraju vozila, jer nepropisnim parkiranjem utiču na lošu sliku grada, a prvenstveno na kvalitet života svih nas koji živimo i radimo ovdje”, naveo je Novović.

Načelnik Komunalne inspekcije dodaje da u voznom parku imaju pet specijalnih vozila sa kojima mogu da odgovore zahtjevima građana.

“Vozni park Komunalne inspekcije je u prošloj godini osavremenjen nabavkom dva nova vozila “pauk”. Uz postojeća tri vozila kojima smo u ranijem periodu raspolagali, sada imamo pet sa kojima možemo da odgovorimo svim zahtjevima, kako za redovna postupanja na sankcionisanju nepropisnog parkiranja, tako i po prijavama koje pristižu službi. Ovo je svakako dovoljan broj vozila, sa kojima ćemo u narednom periodu, uz dodatni angažman zaposlenih, dati napor da ovu pojavu suzbijemo u maksimalnoj mjeri. Specijalno vozilo “pauk” će svakodnevno u dvije smjene obilaziti gradske bulevare, saobraćajnice užeg gradskog jezgra, kao i postupati po svim proslijeđenim prijavama građana za nepropisno parkiranje”, poručuje Novović.

DAN

1 komentar

  1. One more issue is video games are typically serious as the name indicated with the main focus on studying rather than enjoyment. Although, it has an entertainment feature to keep your young ones engaged, every single game is generally designed to work towards a specific experience or programs, such as math or research. Thanks for your publication.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com