PODGORICA: Policija zna KO JE ubio Veselina Kalezića! Dvoje osumnjičenih! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policija zna KO JE ubio Veselina Kalezića! Dvoje osumnjičenih!

Podgorički inspektori prikupili su brojne dokaze o likvidaciji Veselina Veska Kalezića. Materijal do kojeg su došli tokom uviđaja, kao i operativna saznanja, kako „Dan” saznaje, ukazali su na čvrstu sumnju o dvojici počinilaca likvidacije.

Kako bi provjerili te sumnje, odnosno potkrijepili ih dokazima, istražitelji su uputili brojne dokaze na vještačenje. Nakon dobijenih nalaza DNK, kako navode sagovornici iz istrage, najvjerovatnije će uslijediti hapšenje. Identitet osumnjičenih nijesu saopštavali zbog sigurnosti istrage. Istražitelji su odmah utvrdili da osobe koje su direktni počinioci ubistva nijesu organizovale kriminalnu grupu, odnosno da postoji naručilac likvidacije koji je platio da se izvrši ubistvo. Osim redovnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela, policija kontroliše i granične prelaze kako osobe za koje sumnjaju da imaju veze sa likvidacijom ne bi napustile državu.

U međuvremenu, policija i dalje privodi bezbjednosno interesantne osobe, od kojih se uzimaju izjave i provjerava im se alibi kako bi provjerili gdje su bili u momentu likvidacije Kalezića. Akcenat je na pripadnicima takozvanog „škaljarskog klana”, pošto je Kalezić navodno bio saradnik njima suprotstavljene grupe „kavčana”. Takođe, na više lokacija obavljeni su pretresi, ali policija u tim aktivnostima nije uspjela da pronađe dokaze koje su u direktnoj povezanosti sa ubistvom Kalezića.

Kao jedan od ključnih dokaza izdvojen je video-snimak bezbjednosnih kamera. Na tom snimku vide se detalji likvidacije, na osnovu čega je utvrđeno da je ubica pratio Kalezića do lokala ispred kojeg je ubijen. Kalezić je likvidiran u ponedjeljak u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Ubica je u njegovom pravcu iz pištolja s prigušivačem ispalio desetak hitaca. Čim je Kalezić izašao iz vozila i krenuo ka lokalu „Level”, napadač je zapucao. Kalezić je odmah podlegao povredama, a ubica je pobjegao automobilom koji je zapaljen policija kasnije pronašla u selu Botun u Zeti.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com