SPECIJALNO POJAČANJE SPECIJALACA: Policijski psi pronalaze drogu, glume smrt (FOTO) - Volim Podgoricu

SPECIJALNO POJAČANJE SPECIJALACA: Policijski psi pronalaze drogu, glume smrt (FOTO)

Jedan od najelitnijih timova Posebne jedinice policije ima 10 policijskih pasa, koji pronalaze sve, od eksploziva do opojnih droga. Mogu da “odglume” smrt, da budu zaštita i pojačanje. Koriste se za napad i odbranu.

“Bez zaštitne korpe sluzbeni psi se mogu upotrijebiti samo kada je to zakonom predviđeno, a to je kada su ispunjeni uslovi za upotrebu vatrenog oruzja”, kazao je komandir Specijalističkog voda, PJP Milan Jokić.

“Pse za odbranu i napad koristimo prilikom lišavanja slobode lica prilikom sprecavanja njihovog bjekstva i prilikom sprovođenja tih lica. Takođe ih krositimo za prilikom narušavanja javnog reda i mira u većem obimu”, objašnjava komandir tima za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Predrag Barhanović.

Osim pasa koji su obučeni za odbranu i napad, policijski službenici raspolažu i sa tragačima.

“Dobro istreniranom psu tragaču oketajući faktori ne predstavljaju nikakav problem. On je istreniran na određene mirise i sve ostale njegovi receptori odbacuju”, kazao je Barhanović.

Mogu da odglume smrt, da se kreću na dvije noge, da savladavaju brojne prepreke, te da budu zaštita i pojačanje.

Jedan od najelitnijih timova posebne jedinice policije, raspolaže sa 10 takvih pasa. Odgajivačnicu zagorič koja je jedna od najstarijih u regionu, osnovao je Sekretarijat unutrašnjih poslova Titograd, 8. avgusta 1958. godine.

Marko Terzić, TVCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com