Arhitekti Ranku Radoviću dati ulicu u Podgorici - Volim Podgoricu

Arhitekti Ranku Radoviću dati ulicu u Podgorici

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine Glavnog grada, razmatrao je na jučerašnjoj sjednici sedam predloga za davanje naziva ulicama. Jedan od tri predloga NVO Biciklo.me da se jedna ulica u Podgorici nazove po prof dr Ranku Radoviću, arhitekti, sikaru i teoretičaru arhitekture, je prihvaćen da ide u dalju proceduru iako ne ispunjava vremenski uslov u smislu da nije prošlo 20 godina od njegove smrti, piše Dan.

Predsjednik Savjeta Vladimir Vojinović je kazao da je Radović umro 2005. godine, te da po zakonu ne mogu da odlučuju o tome već da uz konsenzus šalju predlog na dalje razmatranje što je i usvojeno.

“Saglasan sam i treba da tražimo mišljenje Vlade po tom pitanju jer on to zaslužuje”, kazao je kratko Husein Ceno Tuzović.

Članovi Savjeta podržali su predlog da ulica nosi naziv po znamenitoj istorijskoj ličnosti Banu Milonjiću, na predlog Vladice Milonjića koji je ponudio i dvije lokacije koje dolaze u obzir i to uz rijeku Sitnicu pored niza privrednih objekata ili ulicu koja počinje od Ulice Kritskog odreda, pored Zelenila do rijeke Sitnice.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com