PODGORICA: Nove prijetnje krivičnim prijavama neće uplašiti Vanju Đurišića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nove prijetnje krivičnim prijavama neće uplašiti Vanju Đurišića

Porodica Đurišić  koja vodi spor oko imanja u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, reagovala je na najavu Glavnog grada da ce podnijeti krivicnu prijavu protiv Vanje Djurisica.

Reagovanje Đurišića prenosimo integralno.

Ne postoji zakonski osnov po kome bi Glavni grad odnosno opstina Podgorica bila vlasnik zemljista koje sada obuhvata ul Jerevanska. Vrhovni sud Crne Gore je poslije vise od 20g sudjenja za naknadu za zemljiste koje je ekspropriisano odbio zahtjev porodice Djurisic nalazeci da je zastario.Isti stav je zauzeo i Ustavni sud Crne Gore. Ovakav pravni stav bio je protivan i domacem zakonodavstvu i  zakonodavstvu EU.

Samo par mjeseci kasnije oba suda u drugim predmetima zauzimaju stav da ovakvi zahtjevi ne zastarevaju.Zemljiste koje obuhvata ul Jerevanska nikada nije ekspropriisano o čemu postoje pisani dokazi.Opstina ga je jednostavno okupirala, a članovi porodice Djurisic su svo vrijeme bili upisani kao nosioci prava koriscenja, odnosno nakon donosenja Zakona o svojinsko pravnim odnosima, koji ukida to pravo, ponovo se upisuju kao vlasnici.

Nebrojeno puta se Vanja Djurisic obracao gradskim vlastima, ali se i prethodni i sadasnji gradonacelnici nisu udostojili ni da mu odgovore. Umjesto da Glavni grad ispravi nepravdu i postupi po zakonu, šalju se razne inspekcije i podnose prijave protiv legitimnog vlasnika zemljista.

Vanja Djurisic moze jedino na ovaj način da odbrani svoje neprikosnoveno pravo svojine, jer su sudovi ocigledno nastojali da sacuvaju opstinsku kasu, donoseci odluke  koje su presedan u praksi sudova i Crne Gore i svake druge države.

Vanja Djurisic je vec bio nepravedno optuzen i pritvaran i nove prijetnje krivicnim prijavama nece ga uplasiti, a nada se da ce nadlezni tuzilac postupiti i po njegovim brojnim prijavama, a poslednja se odnosi na laznu potvrdu zastupnika Glavnog grada o bolesti na dan kada je trebalo da prisustvuje sudjenju.

1 komentar

  1. Right wow messages are bound to show your and supply memorialize the speacial couple. Beginner sound system to high in volume crowds should always take a look at all of the wonderful value behind presenting and public speaking, which is to be someone’s truck. best man speeches brother

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com