PODGORICA: Pritvorenik Lekić (35) preminuo u Kliničkom centru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pritvorenik Lekić (35) preminuo u Kliničkom centru

Pritvorenik Smail Lekić (35) preminuo je u subotu u Kliničkom centru a uzrok smrti još se utvrđuje. Tužilaštvo je pokrenulo istragu o smrti, saopšteno je “Vijestima” iz više izvora.

Lekić je bio u Istražnom zatvoru nakon što su ga iz Specijalnog državnog tužilaštva najprije osumnjičili, pa potom optužili da je dio kriminalne grupe koja se, između ostalog, tereti i za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice.

Izvor “Vijesti” iz istrage rekao je da je taj tridesetpetogodišnjak iz Zavoda za izvršenje krivičnih sanckija (ZIKS) u zdravstvenu ustanovu na liječenje doveden 15. novembra.

“Lekić je 24. novembra preminuo u Kliničkom centru, na Odjeljenju vaskularne hirurgije. Obdukcija je obavljena dan kasnije i sada se čeka nalaz patologije”, saopštio je sagovornik “Vijesti”.

Pravna zastupnica preminulog, advokatica Ivana Knežević, za “Vijesti” je potvrdila smrt svog klijenta, ali je rekla da ne može saopštavati detalje.

“Pišem podneske i prikupljam dokumentaciju. Ne želim da komentarišem ništa. Istragom će biti utvrđen uzork njegove smrti”, dodala je ona.

Prema informacijama “Vijesti”, ona je Višem sudu i Tužilaštvu uputila zahtjev kojim traži da odbukciji prisusutvuje i ljekar koji je liječio njenog klijenta Lekića.

“Ukoliko nadležni prihvate njen zahtjev, to će značiti novu obdukciju, što nije uobičajeno”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Istragom o tom slučaju rukovodi viši državni tužilac Željko Tomković.

On je samo rekao da je izviđaj u toku.

Lekić se optužnicom teretio da je u kriminalnoj organizaciji bio zadužen za prodaju oružja i prenošenje poruka.

“Da postupa po nalozima i upustvima članova kriminalne organizacije, da učestvuje u skrivanju, transportu i čuvanju vatrenog oružja i municije, da preuzima i čuva vatreno oružje koje pripada kriminalnoj organizaciji, da isto prodaje po upustvima drugih članova kriminalne organizacije i preuzima novac od prodatog oružja, prenosi poruke između članova kriminalne organizacije, da sam vrši krivična djela”, piše u optužnici Specijalnog tužilaštva.

Tokom saslušanja, piše u obrazloženju tog tužilačkog akta, on nije priznao navode optužnice koji mu se stavljaju na teret.

“Iz iskaza okrivljenog Lekića, proizilazi da isti negira izvršenje krivičnog djela i negira da je ikada od Đukić Željka koga inače poznaje, uzimao bilo kakvo oružje i da ga je prodavao. Pojašnjava da Đukić Željka poznaje, ali da apsolutno nikakave veze nema sa trgovinom oružja ili sa bilo kakvom kriminalnom organizacijom i ne poznaje bilo koga ko je član kriminalne organizacije”, navodi se u obrazloženju optužnice.

Lekić je tokom saslušanja kazao da optuženog Đukića poznaje čitav život, ali da se nikada nijesu bili prisni.

“Navodi da… Đukić nikada od njega ništa nije tražio, odnosno nikada nije tražio da mu pomogne da nađe nekoga ko će od njega kupiti bilo kakvo oružje, pa ni lovačku pušku ili karabin”, prepričana je odbrana Lekića u obrazloženju optužnice.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com